Μια πανεύκολη τυρόπιτα που γίνεται σε χρόνο Dt. Την περιλούζουμε με μέλι βουνίσιο, μπόλικο σουσάμι και έχουμε ένα superfoood. Aν θέλουμε αντί για σουσάμι βάζουμε λιναρόσπορο ή παπαρουνόσπορο. Αν το μέλι δεν μας αρέσει πολύ τότε μπορούμε να την πασπαλίσουμε με ρίγανη, θρούμπι ή θυμάρι μέσα και έξω. Η επιλογή δική σας.
Η ποιότητα της φέτας είναι καθοριστική της γεύσης, όπως και αυτή του μελιού.
Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολο
Τυρόπιτα αλλιώς… με μέλι και σουσάμι
Από τον Παναγιώτη Καραμπούλα, της εξαιρετικής ταβέρνας Παναγιώτης, Περτούλι
Υλικά για 2 άτομα
1 φύλλο κρούστας
1 μερίδα τυρί φέτα ΠΟΠ, μαλακή
Μέλι ελάτου ή ανθέων
Σουσάμι
1 σφηνάκι ούζο
Για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Ανοίγουμε το φύλλο βάζουμε μέσα τη φέτα, την ραντίζουμε με το ούζο και την τυλίγουμε σε σχήμα πακέτου.
Την τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντας με λαβίδα και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Τη βγάζουμε και την αφήνουμε για λίγα λεπτά σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί, να κρατήσει το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τη φέτα σε πιατέλα την περιλούζουμε με το μέλι και την πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Αν θέλουμε σερβίρουμε την τυρόπιτα πάνω σε ένα ολόφρεσκο φύλλο λόλας.