Τυροπιτάκια σαν μασούρι

Tips

Τα νοστιμότερα τυροπιτάκια που έχουμε δοκιμάσει. Ήταν αρωματικά από τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το απίθανο θυμαρίσιο μέλι Καλύμνου. Γίνονται εύκολα και το σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιάσουν την οικογένεια.

Τα τυροπιτάκια ήταν από τις γευστικές δημιουργίες του πρωινού που ενθουσίασαν τους αναρριχητές που έφθασαν από όλο τον κόσμο για το Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Κάλυμνο, που θεωρείται ο Παράδεισος των αναρριχητικών πεδίων, διεθνώς.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολο

Τυροπιτάκια σαν μασούρι

Από την Ειρήνη Χατζηδάκη, Elena Village Hotel, Αρμεός Καλύμνου

Yλικά για 40 κομμάτια
500 γρ. τυρί φέτα

1 μεγάλο φρέσκο αυγό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

20 φιλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για το φινίρισμα
Μέλι θυμαρίσιο

Μαυροσούσαμο 

Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τη φέτα και προσθέτουμε το αυγό, το πιπέρι, τον δυόσμο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε λωρίδες.

Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε λωρίδα και τα τυλίγουμε σαν μασουράκια, για να μην φύγει η γέμιση.

Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε τα τυροπιτάκια με αρωματικό θυμαρίσιο μέλι και μαυροσούσαμο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !