Αχλάδι με γλυκό κρασί και κρέμα τυριού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα φίνο γιορτινό φρουτένιο γλυκό με μαυροδάφνη και μια κρέμα τυριού με βελούδινη υφή. Η μόνη μικρή δυσκολία είναι να αφαιρέσουμε το εσωτερικό του κοτσανιού, αλλά με το ειδικό εργαλείο είναι παιχνίδι. Ένα γλυκό απίθανο που γίνεται πολύ εύκολα και χαρίζει άρωμα μοναδικό… και αν θέλουμε το στολίζουμε με καραμέλα.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολο

Αχλάδι με γλυκό κρασί και κρέμα τυριού

Από τη Νανά Γκαμπούρα βραβευμένη, executive chef, Σέρβια Κοζάνης

Υλικά για 4 άτομα

Για την κρέμα

300 γρ. κρεμώδες τυρί τσαλαφούτι, κατίκι ή άλλο

200 ml κρέμα γάλακτος, με χαμηλά λιπαρά

2 κ.σ. ζάχαρη

Βανίλια

80 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τα αχλάδια

4 μεγάλα αχλάδια, καθαρισμένα

500 ml γλυκό κρασί Σάμου ή Μαυροδάφνη

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο ή ανθέων

2 ξυλάκια κανέλας Κεϋλάνης

Για το φινίρισμα

Αρμπαρόριζα ή φύλλα μέντας

Τρόπος παρασκευής

Χτυπάμε δυνατά σε παγωμένο κάδο του μίξερ με το σύρμα, την κρύα κρέμα γάλακτος, με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί.

Σε μεταλλικό μπολ παγωμένο ρίχνουμε το τυρί, την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε την κρέμα τυριού στη σαντιγί ανακατεύοντας με την μαρίζ απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ετοιμάζουμε τα αχλάδια. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το σκληρό εσωτερικό και αφήνουμε μόνο το κοτσανάκι τους.

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, τη ζάχαρη, το μέλι και τα ξυλάκια κανέλας και αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τα αχλάδια και αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ανά διαστήματα τα ανακατεύουμε για να πάρουν ομοιόμορφα το χρώμα από το κόκκινο ή λευκό κρασί και σερβίρετε.

Σερβίρουμε βάζοντας σαν βάση την κρέμα και από πάνω το αχλάδι.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα κρασιού και διακοσμούμε με αρμπαρόριζα ή φύλλα μέντας.

Μικρά μυστικά

Για να έχει η σαντιγί βελούδινη υφή θα πρέπει η κρέμα να πολύ κρύα και ο κάδος του μίξερ όπως και το σύρμα να είναι μόλις βγαλμένα από την κατάψυξη…

Αν θέλουμε έντονο χρώμα στα αχλάδια χρησιμοποιούμε κόκκινο κρασί μαυροδάφνη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς θα ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας;

Η καθημερινότητα και η ρουτίνα κουράζει μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε όμως να φέρουμε την ανατροπή χωρίς μεγάλο αγώνα… Το σίγουρο είναι ότι θα βάλετε...

Επιλέγουμε συμβατικά ή βιολογικά φρούτα και λαχανικά για μια detox θεραπεία του οργανισμού μας;

Οι θεραπείες detox γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Tα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι σύμμαχοί μας για να επανέρθουμε...

Ποια λάθη ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας και αραιώνουν;  

Οι αιτίες που ευθύνονται για την τριχόπτωση είναι πολλές … Μπορεί να  ευθύνονται οι ορμόνες μας, ο θυρεοειδής, η αναιμία, η εποχή, η ψυχολογία...

Mαρμελάδα σμέουρο με καστανή ζάχαρη

Τα σμέουρα είναι πολύ νόστιμα φρούτα του δάσους,  πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες. Πλημμυρίζουν τον οργανισμό μας με βιταμίνες ειδικά C και...

Ξηροδερμία… έχουμε τα μυστικά αντιμετώπισης 

Πολλές φορές το δέρμα μας αφυδατώνεται, γίνεται ξηρό και η  φαγούρα, κοκκινίλα και η απολέπιση είναι έντονες. Το χειμώνα γίνεται ακόμα πιο έντονη η...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !