Ανοικτό σάντουιτς με χαλούμι ψητό, ντομάτα και αρωματικά

Tips

Μια ωραία ιδέα που είναι κάτι μεταξύ σάντουιτς και πίτσας. Αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα.

Το δοκιμάσαμε στο Fouzer και πολύ μας άρεσε για το brunch.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Ανοικτό σάντουιτς με χαλούμι ψητό, ντομάτα και αρωματικά

Από τον Γρηγόρη Γεώργα, chef restaurant Fouzer, Αγία Παρασκευή

Υλικά για 4 άτομα

2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές, κομμένες σε ροδέλες

400 γρ. χαλούμι, κομμένο σε 8 φέτες

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. δύοσμος ή βασιλικός αποξηραμένος

6-7 κ.σ. ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

4 πίτες για σουβλάκι, ψημένες και κομμένες σε τρίγωνα

Πράσινη σαλάτα

Βαλσάμικο

Τρόπος παρασκευής

Ψήνουμε στη σχάρα τις πίτες για σουβλάκι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές.

Παράλληλα σε αντικολλητικό τηγάνι ή ψηστιέρα ψήνουμε το χαλούμι για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από τις δυο πλευρές.

Σε πιάτο στρώνουμε τις πίτες και τις κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.

Πάνω από την πίτα βάζουμε τις ντομάτες σε κάθε κομμάτι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Βάζουμε πάνω από τη ντομάτα το ψημένο χαλούμι.

Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Στη μέση του πιάτου βάζουμε μια πράσινη σαλάτα και ρίχνουμε λίγο βαλσάμικο.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.

Σερβίρουμε το ανοικτό σάντουιτς που τρώγεται με το χέρι κάθε κομμάτι.

Μικρά μυστικά

Θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε το χαλούμι με φορμαέλα ΠΟΠ Αράχωβας ή ακόμα και με σαγανοτύρι.

Αν θέλουμε γαρνίρουμε και με φρέσκα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !