Πώς αποστειρώνω την οδοντόβουρτσά μου;

Tips

Η οδοντόβουρτσά μας φιλοξενεί βακτήρια από το στόμα μας τα οποία μπορούν να πολλαπλασιαστούν αν δεν την καθαρίζουμε σωστά. Σίγουρα δεν θέλουμε να πλένουμε τα δόντια μας με μια βρώμικη οδοντόβουρτσα οπότε πάμε να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε.

Προτού ξεκινήσουμε πρέπει να πλύνουμε καλά την οδοντόβουρτσα με νερό και να απομακρύνουμε τα ορατά υπολείμματα  οδοντόκρεμας.

Υπάρχουν μερικοί εναλλακτικοί τρόποι για να καθαρίσουμε την οδοντόβουρτσά μας και μπορούμε να επιλέξουμε όποιον μας βολεύει κάθε φορά.

Με ξύδι

Βουτάμε την οδοντόβουρτσα σε ένα ποτηράκι με ξύδι, την αφήνουμε 5 λεπτά και ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό

Με στοματικό διάλυμα

Βουτάμε την οδοντόβουρτσα σε ένα ποτηράκι με στοματικό διάλυμα, την αφήνουμε 10 λεπτά και ξεπλένουμε με νερό.

Με ταμπλέτες απολύμανσης για τεχνητές οδοντοστοιχίες

Γεμίζουμε ως τη μέση ένα ποτήρι με νερό, ρίχνουμε την ταμπλέτα και τοποθετούμε την οδοντόβουρτσα. Αφήνουμε 5 λεπτά και την ξεπλένουμε.

Με ατμό

Μπορούμε να κρατήσουμε την οδοντόβουρτσά μας για λίγα λεπτά πάνω από νερό που βράζει ώστε να αποστειρωθεί με τη βοήθεια του καυτού ατμού.

Μετά από την αποστείρωση πρέπει να ξεπλύνουμε καλά την οδοντόβουρτσα και να απομακρύνουμε το πολύ νερό. Στη συνέχεια, την τοποθετούμε σε σημείο που να αερίζεται καλά και να μην έρχεται σε επαφή με τις οδοντόβουρτσες των υπόλοιπων μελών της οικογένειας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !