Ανθότυρο με σύκα, αμύγδαλα και βινεγκρέτ ξινόμηλου

Tips

Μια γευστική δημιουργία μοναδική… Μια πανδαισία χρωμάτων, αρώματων, με φρουτένιες πινελιές που δένουν αρμονικά με το ανθότυρο.

Το πιάτο είναι φιλοσοφίας Good Mood Food που ενδυναμώνει τον οργανισμό και δημιουργεί συναισθήματα. Το απολαύσαμε πραγματικά από τον χαρισματικό chef Θανάση Τάσο, που αναδεικνύει με το δικό του μοναδικό τρόπο τα εξαιρετικά προϊόντα του τόπου του.

Ανθότυρο με σύκα, αμύγδαλα και βινεγκρέτ ξινόμηλου

Από τον Θανάση Τάσο, chef εστιατόριο Θamon, Ιωάννινα

Υλικά για 4 άτομα

350 γρ. ανθότυρο, σε φέτες

5 φρέσκα σύκα, κομμένα στα 4

50 γρ. φιλέ αμυγδαλόψυχας

Σχοινόπρασο

Για την βινεγκρέτ

1 μεγάλο ξινόμηλο, τριμμένο

1 αχλάδι, τριμμένο

1 μικρό τσίλι, ψιλοκομμένο

Μισό κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο ή σε σκόνη

1 σφηνάκι ξύδι μηλίτη

1 ½  κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.

Στο μπλέντερ βάζουμε το ξυνόμηλο, το αχλάδι, το τσίλι, το τζίντζερ και το ξύδι και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.

Σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την κρέμα και καραμελώνουμε με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό, ανακατεύοντας ελαφρά.

Σε καυτό σχαροτήγανο βάζουμε τις φέτες ανθότυρου για να κάνουν κρούστα για 1 λεπτό, γυρίζοντας προσεκτικά και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε σε πιάτα το ανθότυρο, στην επιφάνεια βάζουμε τα σύκα, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και περιχύνουμε με την βινεγκρέτ ξυνόμηλου.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !