Μπαχαρικά και σκόρδο για τη μείωση της χοληστερόλης

Tips

Η χοληστερόλη που παράγεται φυσικά από το συκώτι και βέβαια με τις τροφές, αποβάλλεται από τη χολή. Πρέπει λοιπόν να περιορίσουμε την πρόσληψη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, κυρίως αν υπάρχουν μεταβολικά προβλήματα, παχυσαρκία, αλλά και προβλήματα στα νεφρά.

Έτσι θα αποφύγουμε τα επακόλουθα της αύξησης των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα μας, που κάποιες φορές μπορεί να είναι μοιραίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι η χοληστερόλη είναι απαραίτητο συστατικό πολλών ορμονών και επιτρέπει τη σύνθεση της βιταμίνης D, που είναι τόσο απαραίτητη για τον οργανισμό μας και τη θωράκισή του από τις λοιμώξεις.

Εμείς ερευνήσαμε και βρήκαμε μπαχαρικά και το σκόρδο που έχουν ορισμένες ουσίες που μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Με την κατάλληλη διατροφή και των συνδυασμό των μπαχαρικών που θα προτείνουμε τα αποτελέσματα είναι πιο μακροπρόθεσμα και σταθερά, όπως συμβαίνει με όλα τα φυσικά παράγωγα.

Τη διατροφή σας και όλη την παρακολούθηση θα έχει ο γιατρός σας, του οποίου οι συστάσεις είναι απαραίτητες.

Προσέχουμε τι τρώμε και εμπλουτίζουμε τις τροφές μας συγκεκριμένα μπαχαρικά και αρωματικά

fresh-raw-garlic-ready-cook

Σκόρδο

Οι θειούχες ενώσεις που υπάρχουν στη σύνθεση του σκόρδου μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Η αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη «The Journal of Nutrition», αναφέρει τα αποτελέσματα από μελέτη 150.000 ανδρών ασθενών, που τους συστήθηκε να καταναλώνουν καθημερινά σκόρδο στη φυσική του μορφή ή σε σκόνη ή σε ταμπλέτες. Η μείωση των επιπέδων χοληστερόλης ξεπέρασε το ποσοστό 7%.

Τζίντζερ

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση του τζίντζερ καθυστερεί την εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης των αρτηριών, που δημιουργείται από την υπερχοληστερολαιμία. Περιμένουμε και αποτελέσματα in vivo προκειμένου να έχουμε το ποσοστό και έγκριτα αποτελέσματα.

Κουρκουμάς

Μελέτες που έγιναν in vitro κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κουρκουμάς έχει την ικανότητα να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποια συστατικά στη σύνθεση του κουρκουμά έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπουν τη χοληστερόλη σε χολικά οξέα. Οι έρευνες από αμερικανικά πανεπιστήμια συνεχίζονται.

Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα πολύτιμα μπαχαρικά και το σκόρδο, πρέπει να τα χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας. Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός των πολλών ωφελημάτων στον οργανισμό, προσφέρουν και μια εξωτική γευστική πινελιά στα πιάτα μας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !