Απολαύστε το Καλοκαίρι χωρίς τις ενοχλητικές μύγες

Tips

Οι μύγες κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικές. Πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να ενοχλούν στον ύπνο και στην ξεκούρασή μας, οι μύγες μεταφέρουν μικρόβια και ακαθαρσίες στον χώρο και στα τρόφιμά μας. Ωστόσο,  υπάρχουν μερικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να απολαύσετε το καλοκαίρι χωρίς την παρουσία τους.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα  όταν λείπετε

Όταν λείπετε από το σπίτι κλείνετε τις πόρτες και τα παράθυρα για να μην εισέρχονται οι μύγες στον χώρο σας. Φροντίστε ακόμα ώστε τα παραθυρόφυλλα να μην ξεχαστούν στην ανάκληση και τα παντζούρια ή τα ρολά να είναι καλά κλεισμένα σε περίπτωση που αφήσετε ανοιχτά τα τζάμια.

Χρησιμοποιήστε σίτες και παγίδες

Τοποθετήστε σίτες στις πόρτες και τα παράθυρα, μόνιμες ή αφαιρούμενες. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητες ή ηλεκτρικές παγίδες για να μειώσετε τον αριθμό τους στο εσωτερικό του σπιτιού.

Σωστός καθαρισμός σπιτιού

Κρατήστε το σπίτι σας καθαρό καθώς οι μύγες έχουν την τάση να εισέρχονται σε χώρους με σκουπίδια και απορρίμματα. Αδειάζετε τα σκουπίδια και τα απορρίμματα τακτικά και τοποθετήστε τα έξω από το σπίτι σε σφραγισμένους κάδους.

Χρησιμοποιήστε φυσικά απωθητικά

Ορισμένα φυτά και αρωματικά έλαια έχουν φυσικές ιδιότητες, απωθητικές για τις μύγες. Μπορείτε να τοποθετήσετε φυτά όπως μέντα, λεβάντα ή εσπεριδοειδή γύρω από το σπίτι σας ή να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια με αρώματα που απωθούν τις μύγες.

Μην αφήνετε ξεσκέπαστα τα φαγητά

Οι μύγες έλκονται από τα φαγητά και τα γλυκά. Αν τρώτε σε εξωτερικό χώρο, προστατέψτε τα τρόφιμά σας με ειδικά φιλέ ή κλείστε τα με καπάκια για να μην τραβήξετε την προσοχή τους.

Μην ξεχνάτε ότι οι μέθοδοι πρόληψης μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή και το είδος των μυγών που σας ενοχλούν

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !