Ένα γλυκό που έχει πολλούς fans, γίνεται πολύ εύκολα σε 30 λεπτά. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά σας θα το λατρέψουν και είναι καλοδεχούμενο σε κάθε περίπτωση.
Συνήθως γίνεται με καρύδια εμείς όμως προτιμάμε τα αμύγδαλα γιατί χαρίζουν πιο φίνα γεύση και πριν ψηθεί το ραντίζουμε με κονιάκ. Σαν εναλλακτική σας δίνουμε την ιδέα να το ραντίσουμε με ροδόνερο.
Πάντως τα φθινοπωρινά απογεύματα το γλυκάκι δένει αρμονικά με καφέ ή τσάι και αν έχουμε
Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολο
Μπράουνις με αμύγδαλα και ροδόνερο
Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για ένα 25Χ25 εκ.
4 αυγά
120 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
250 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
190 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
250 γρ. ανάλατο βούτυρο
190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Μισό σφηνάκι ροδόνερο
Για το φινίρισμα
50 γρ. κυβάκια σοκολάτας
Τρόπος παρασκευής
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με την μαρίζ και προσθέτουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα.
Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 25Χ25 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
Με την μαρίζ ισιώνουμε την επιφάνεια και ραντίζουμε με το ροδόνερο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 -170οC για 20 λεπτά ακριβώς.
Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε στην επιφάνεια τα κυβάκια σοκολάτας.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή μεγαλύτερα.