Μπισκότα με ζαχαρόπαστα Halloween

Tips

H αμερικάνικη γιορτή που γιορτάζουμε στις 31 Οκτωβρίου και πρόσφατα αγαπήσαμε, χωρίς οι περισσότεροι να γνωρίζουν τι ακριβώς γιορτάζουμε, την ημέρα που όλα επιτρέπονται.

Halloween είναι η συντομογραφία της λέξης All Hallows Evening, δηλαδή είναι η παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων. Οι ρίζες της γιορτής βρίσκεται σε κέλτικες παραδόσεις, αφού γιόρταζαν το τέλος της συγκομιδής και τον ερχομό του χειμώνα. Η παράδοση «θέλει» τη συγκεκριμένη μέρα να ερχόμαστε πιο κοντά με τον «άλλο κόσμο», ότι μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με πνεύματα και νεκρούς.

Τα χρώματα της γιορτής είναι το πορτοκαλί, το μαύρο και το άσπρο. Την ημέρα αυτή τα τρομακτικά ζαχαρένια μπισκότα είναι στο φόρτε τους, όπως και οι μεταμφιέσεις για να κρυφτούν οι κακοί που είχαν λόγο να ανησυχούν από την τιμωρία των ανθρώπων που έφυγαν από τη γη και τους είχαν κάνει κακό.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Αναμονή 1 νύχτα / Εύκολο

Μπισκότα με ζαχαρόπαστα Halloween

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου Cheffe, Aμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά

240 γρ αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο

20 γρ κορν φλάουρ

1/2 κ.γ. αλάτι

115 γρ αγελαδινό βούτυρο,  σε θερμοκρασία δωματίου

1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. υγρή βανίλια ή 1 κάψουλα βανιλίνη

100 γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη διακόσμηση

Ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα

Τρόπος παρασκευής

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.

Προσθέτουμε και το αυγό και τα ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα αφράτο.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύεται όλα μαζί με το σύρμα.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγο.

Μόλις αρχίσει να χάνεται το αλεύρι σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια μαρίζ.

Χρειάζεται προσοχή γιατί δεν θέλουμε να ανακατευτεί υπερβολικά το μείγμα.

Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη και την αφήνουμε για όλη τη νύχτα.

Αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να φτιάξετε τα μπισκότα απευθείας αλλά θα χρειαστεί να πασπαλίζετε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας, γιατί αλλιώς θα κολλάνε.

Στον πάγκο στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και στη μέση βάζουμε τη ζύμη και σκεπάζουμε με δεύτερο αντικολλητικό.

Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους μισό δάχτυλο, γιατί δεν θέλουμε να είναι πολύ λεπτά.

Κόβουμε με κουπάτ που έχουν διάφορα σχέδια από στρογγυλά, ορθογώνια, φαντασματάκια.

Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 12 λεπτά.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα για να σκληρύνουν οπότε μετά θα μπορέσουμε να τα διακοσμήσουμε με ζαχαρόπαστα ή αμυγδαλόπαστα.

Απλώνουμε το φύλλο της ζαχαρόπαστας με τα ίδια κουπάτ για να έχουν το ίδιο σχήμα με τα μπισκότα.

Περνάμε με ελάχιστο νερό με το πινέλο πάνω στο μπισκότο και κολλάμε τη ζαχαρόπαστα.

Με τη ζαχαρόπαστα μπορείτε να δημιουργήσετε φαντασματάκια, νυχτερίδες, αράχνες, σκιάχτρα, τον Φραγκενστάιν και άλλες τρομακτικές φιγούρες.

Μικρά μυστικά

Τα ζαχαρένια μπισκότα δεν χάνουν το σχήμα τους στο ψήσιμο λόγω της προσθήκης κορν φλάουρ. Μπορείτε αντί για βανίλια να βάλετε άρωμα αμυγδάλου ή ξύσμα εσπεριδοειδών.

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά σχέδια και να δημιουργήσετε τις δικές σας φιγούρες που θα είναι τόσο ξεχωριστές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !