Caesar Salad

Tips

Mια σαλάτα με ιταλική καταγωγή που αρέσει πολύ και έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Εκτός από τα υποχρεωτικά υλικά που είναι πράσινες σαλάτες, ραντίτσιο, παρμεζάνα, κρουτόν και κοτόπουλο μπορούμε να προσθέσουμε γαλοπούλα ή μπέικον ή ακόμα λουκανικάκια δημιουργώντας την δική σας εκδοχή. Όλα είναι καλοδεχούμενα.

Εμείς την απολαύσαμε στην Πάδοβα της Ιταλίας, στο ιστορικό καφέ Pedrocchi, που στέκει από το 1831 στο κέντρο της πόλης. Μοιάζει με παλάτι και μέχρι σήμερα αποτελεί σημείο συνάντηση καλλιτεχνών, ανθρώπων της μόδας, επιχειρηματιών και celebrities…

Η συνταγή δική σας

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολη 

Caesar Salad

Από το ιστορικό καφέ Pedrocchi 1831, Πάδοβα Ιταλίας

Υλικά για 2 άτομα

Για τη σαλάτα

2 μαρούλια ή σαλάτες πράσινες τρυφερές, κομμένες με το χέρι

4 φύλλα ραντίτσιο

Μισό iceberg

10-15 ντοματάκια πομοντόρο, κομμένα στη μέση

150 γρ. παρμεζάνα, σε φλοίδες

5 φέτες μπέικον καπνιστό, σε κομματάκια

Κρουτόν

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το κοτόπουλο

2 μέτρια φιλέτα κοτόπουλου, ψημένα και κομμένα κύβους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Μισό κ.γ. ρίγανη

Μισό κ.γ. θυμάρι

Μισό κ.γ. αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη sauce

1 κ.γ. worcestershire sauce

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. γιαούρτι

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon απαλή

1 σκελίδα σκόρδο

4 φιλέτα αντσούγιας

Μισό κ.γ. ζάχαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε πρώτα την sauce.

Bάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε την sauce στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε αφήσει να κάψει βάζουμε το μπέικον και το αφήνουμε να ροδοκοκκινήσει γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Το βγάζουμε και κόβουμε σε κομμάτια.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.

Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με τη μισή ποσότητα ρίγανης, θυμαριού, αλατιού και πιπεριών.

Σοτάρουμε για 2 λεπτά και το γυρίζουμε με λαβίδα από την άλλη πλευρά και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα αρωματικών, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

Βάζουμε τα φιλέτα μαζί με το ζωμό τους σε ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Ξεφουρνίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο.

Βάζουμε στη σαλατιέρα τις πρασινάδες και το ραντίτσιο αλατίζουμε και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της sauce και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, το μπέικον, τα κρουτόν, τα ντοματίνια, τις φλοίδες παρμεζάνας και διακοσμούμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !