Τσιπούρα αυγολέμονο

Tips

Mια γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας, που το καλοκαίρι δοξάζεται…

Είναι περίοδος διακοπών και η ενασχόλησή μας με την κουζίνα δίνει χαρά σε όλους.

Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό που αρέσει πολύ.

Εμείς το απολαύσαμε στο ξενοδοχείο Elite City Resort στην όμορφη ακρογιαλιά της Καλαμάτας…ποίημα

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολο

Τσιπούρα αυγολέμονο

Από τον Nίκο Σμυρλή chef  Elite City Resort, Καλαμάτα

Υλικά για 4 άτομα

720 γρ φιλέτα τσιπούρας

400 γρ. χόρτα εποχής

320 γρ. κολοκυθάκια

400 γρ. αυγολέμονο

Για το αυγολέμονο

330 γρ. κρόκοι

390 ml ζωμός λαχανικών

60 ml λεμόνι

5 γρ. αλάτι θαλασσινό

Τρόπος παρασκευής

Αλατίζουμε ελαφρά τα φιλέτα τσιπούρας.

Αλείφουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.

Σοτάρουμε την τσιπούρα από την πλευρά του δέρματος για 3 λεπτά.

Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 5 λεπτά.

Παράλληλα σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα χόρτα και τα κολοκύθια σε δυνατή φωτιά.

Για να διατηρήσουν το χρώμα τους τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.

Σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο που έχει κάψει σοτάρουμε τα χόρτα και τα κολοκύθια για 1 λεπτό και τα αλατίζουμε.

Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους του αυγού, το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζεστό ζωμό μέχρι το μείγμα να πάρει μία θερμοκρασία.

Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Σερβίρουμε τα φιλέτα τσιπούρας στο πιάτο, έχοντας σαν βάση τα χόρτα και περιχύνουμε με το αυγολέμονο.

Ρίχνουμε κάποιες σταγόνες από αγουρέλαιο ή ελαιόλαδο με βασιλικό.

Διακοσμούμε την επιφάνεια με φύτρες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !