Αρνί κότσι με  πουρέ καρότου και νιόκι

Tips

Μια γεύση με άρωμα Ελλάδας. Το αρνάκι αρέσει σε όλους και το δοκιμάζουμε ψητό σερβιρισμένο με έναν πολύ αρωματικό και νόστιμο πουρέ καρότου.

Αν θέλουμε μάλιστα αντί για πατάτες μπορούμε να το συνοδεύσουμε με νιόκι.

Επική γεύση και τέλεια αρμονία του πιάτου με ένα φυσικό σαμιώτικο κρασί, τον Ερημίτη…

Χρόνος παρασκευής 2 ώρες και 45 λεπτά / Σχετικά εύκολο

Αρνί κότσι με  πουρέ καρότου και νιόκι

Από τον Βασίλη Σκουρφούντα, executive chef του εστιατορίου Ορίζοντας, Πλάτανος Σάμου

Υλικά για 4 άτομα

2 κότσια αρνί περίπου 500 γρ

1 κρεμμύδι, σε φέτες

1 καρότο, σε φέτες

1 πράσο, σε φέτες

100 γρ σελινόριζα, σε φέτες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

200 ml κόκκινο κρασί

1 φύλλο δάφνης

1 στικ κανέλας

2 κόκκους μπαχάρι

Ελαιόλαδο

Για τον πουρέ

400 γρ. καρότα βρασμένα

200 γρ. χυμό πορτοκαλιού

20 γρ. τζίντζερ

1 αστεροειδή γλυκάνισο

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

30 γρ. βούτυρο

Αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά θωρακίζουμε το αρνί καλά από όλες τις πλευρές και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα για να σοταριστούν, ανακατεύοντας ελαφρά.

Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε στη βάση της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα.

Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και προσθέτουμε τα κότσια του αρνιού, το μπαχάρι, την κανέλα, το φύλλο δάφνης και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 2-2 ½  ώρες. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε το αρνί και αφήνουμε να συμπυκνωθεί η σάλτσα και αν χρειάζεται διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.

Φτιάχνουμε τον πουρέ καρότου.

Βάζουμε τα καρότα στο μπλέντερ, την κρέμα γάλακτος, το χυμό πορτοκαλιού, το τζίντζερ, το βούτυρο, το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.

Ξεψαχνίζουμε τα κότσια και σερβίρουμε με πουρέ καρότου και νιόκι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !