Χριστουγεννιάτικα γαλλικά μπισκότα

Tips

Απίθανα αρωματικά, νόστιμα και τραγανά μπισκοτάκια πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, σαν χιονάτα… Τα παιδιά τα βάζουν κάτω από το δένδρο για να κεράσουν τον δικό τους Άγιο Βασίλη, τον Pere Noel, που φέρνει δώρα την παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά και όσους επισκέπτονται το σπίτι τις γιορτινές ημέρες και τους φέρνουν δώρα… Στην παρασκευή των μπισκότων συμμετέχουν και τα παιδιά της οικογένειας… οπότε είναι για εκείνα μια γιορτή από μόνη της.

Στα μπισκότα δίνουν σχήμα μισοφέγγαρο ή στρογγυλό ή ακόμα και σαν μπαλίτσες, ανάλογα πόσο θέλουν να ευχαριστήσουν τον Pere Noel. Αν τα παιδιά δεν είναι ευχαριστημένα με τα δώρα που τους έφερε τον χρόνο που πέρασε, τότε αφήνουν στο δένδρο μόνον μπαλάκια μπισκότoυ…

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολα

Χριστουγεννιάτικα γαλλικά μπισκότα

Από την Babette Moroie, γαλλίδα μαγείρισσα

Υλικά

1 κιλό εκλεκτό βούτυρο

2 κιλά ζάχαρη άχνη, καλά κοσκινισμένη

1700 γρ. αλεύρι Νο 2, κοσκινισμένο

300 γρ. σκόνη αμυγδάλου ή τρίμα αμυγδαλόψυχας

1 ποτηράκι χυμό λάιμ ή λεμονιού

1 σφηνάκι Grand Marnier ή κονιάκ

1 κ.σ. ανθόνερο

Για το φινίρισμα

Άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το βούτυρο στο μίξερ και το χτυπάμε δυνατά με το σύρμα για 20 λεπτά για να «αφρατέψει» καλά.

Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη λίγη λίγη χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα.

Αφού έχουμε όλη την ποσότητα της ζάχαρης στον κάδο, χτυπάμε με το σύρμα και πάλι δυνατά.

Βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ και στον κάδο προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε καλά.

Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το χυμό λάιμ, το κονιάκ και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Αρχίζουμε να την πλάθουμε τα μπισκότα και να δημιουργούμε διάφορα σχέδια.

Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα μπισκότα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να σκεπάσουμε για να διατηρηθούν τραγανοί.

Ραντίζουμε ελαφρά με το ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ελάχιστη άχνη ζάχαρη.

Μικρά μυστικά

Διατηρούνται σε όμορφα χριστουγεννιάτικα μεταλλικά κουτιά για μπισκότα και μέσα βάζουμε ριζόχαρτο.

Δεν τα αφήνουμε εκτεθειμένα σε πιατέλα γιατί απορροφούν υγρασία και παύουν να είναι τραγανά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !