Μια γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που είναι τόσο νόστιμη. Μπορεί να σερβίρεται σαν σαλάτα ή να ακόμα και σαν ένα ελαφρύ γεύμα. Μια κουζίνα νησιώτικη με άρωμα άγριας ρίγανης, ούζου και κάπαρης.
Στην Φολέγανδρο απολαύσαμε την καλύτερη στην Αγκάλη, μια παραλία αγκαλιά πραγματικά, που ήταν φουρτουνιασμένη.
Το μεράκι και η αγάπη της Κωνσταντίνας χαρίζει μια πινελιά ξεχωριστή σε ότι μαγειρεύει. Αξίζει
Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Πολύ εύκολη
Χταποδοσαλάτα Φολεγάνδρου
Από την Κωνσταντίνα Ψαρομηλίγκου, ταβέρνα Ψαρομήλιγκας, Αγκάλη Φολεγάνδρου
Υλικά για 2-4 άτομα
200 γρ. χταπόδι, βρασμένο, κομμένο σε φέτες
250 γρ. πατάτες, βρασμένες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
50 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
15 ελιές μαύρες
1 σφηνάκι ούζο
Ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, τις πατάτες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χταπόδι, τις κάπαρες, τις ελιές, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε και πάλι.
Ραντίζουμε με ούζο και σερβίρουμε σε σαλατιέρα.