Χύτρα ταχύτητας. Γιατί να την προτιμήσω;

Τα μυστικά των Chef

Η χύτρα ταχύτητας μέχρι πριν λίγα χρόνια αποτελούσε ένα παρεξηγημένο οικιακό σκεύος, καθώς είχε επικρατήσει η άποψη ότι το γρήγορο μαγείρεμα καταστρέφει τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού.

Η θεωρία αυτή όχι μόνο καταρρίφθηκε αλλά αποδείχτηκε ότι το γρήγορο μαγείρεμα σε κλειστό σκεύος διατηρεί τα ωφέλιμα συστατικά των τροφών πολύ περισσότερο από το αργό μαγείρεμα.

Ο χρόνος που εξοικονομείται από το μαγείρεμα στη χύτρα ταχύτητας είναι τεράστιος και αντιστοιχεί κατά μέσο όρο στο ¼ το χρόνου που απαιτεί το μαγείρεμα σε συμβατικό σκεύος. Έτσι, ταυτόχρονα εξοικονομείται ενέργεια.

Το μαγείρεμα στη χύτρα ταχύτητας είναι σχεδόν άοσμο και έτσι δεν χρειάζεται να έχεις αναμμένο τον απορροφητήρα, που παράγει ενοχλητικό θόρυβο και καταναλώνει ενέργεια.

Τέλος, με τη χύτρα χρησιμοποιείς ελάχιστο νερό, το οποίο δεν διαφεύγει κατά τον βρασμό και αυτό πρακτικά σημαίνει από τη μία ότι οι βιταμίνες δεν χάνονται και από την άλλη ότι το φαγητό αποκτά πλούσια γεύση και υπέροχη υφή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !