Χαρακτηριστικό ελληνικό φαγητό τα γεμιστά, μοσχομυρίζουν φρεσκάδα! Κι ενώ τα αγαπάς και τα λαχταράς, δεν το παίρνεις εύκολα απόφαση να τα φτιάξεις…Μπελαλίδικο φαγητό είναι η αλήθεια, όμως αξίζει τον κόπο. Με τις συμβουλές μας θα τα ετοιμάζεις πιο γρήγορα από ό,τι συνήθως και έτσι ίσως αποφασίσεις να τα φτιάχνεις και συχνότερα.
- Επίλεξε ώριμες, ζουμερές ντομάτες για να αδειάζουν εύκολα.
- Πλύνε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τεμάχισέ τα στο μούλτι.
- Άδειασε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια και άλεσε το υλικό που αφαίρεσες στον πολυκόφτη.
- Ένωσε τα αρωματικά με το υλικό από το άδειασμα των λαχανικών, πρόσθεσε τα μπαχαρικά, το ρύζι, το λάδι, πελτέ και νερό (αν χρειάζεται) και ανακάτεψε.
- Δοκίμασε να μαγειρέψεις τα γεμιστά σε πλατιά κατσαρόλα με καπάκι για να κερδίσεις χρόνο και από το ψήσιμο.