Τί τυρί να βάλω στην σπιτική πίτσα;

Tips

Το καλό με τη σπιτική πίτσα είναι όπως λέγανε και οι μαμάδες μας ότι ξέρεις τί τρως. Επιπλέον στην σπιτική πίτσα έχεις εσύ τον έλεγχο να βάλεις όποιο υλικό θέλεις και σε όση ποσότητα επιθυμείς. Ας δούμε όμως τί γίνεται με το τυρί. Δεν ταιριάζουν όλα τα τυριά στην πίτσα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι ολοένα και περισσότερα τυριά συμμετέχουν στα υλικά της.

Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Μοτσαρέλα

Η γεύση της είναι ουδέτερη και χρησιμοποιείται είτε σκέτη είτε σαν τυρένια βάση όπου πάνω της θα πέσουν πιο πικάντικα τυριά. Λιώνει υπέροχα και δημιουργεί μια πλούσια ελαστική στρώση.

Τυρί κρέμα

Λιώνει υπέροχα και δίνει μια φρέσκια νότα στην πίτσα. Συνήθως τοποθετείται  σε ροζέτες σαν συμπλήρωμα κάποιου άλλου τυριού.

Φέτα

Η φέτα δίνει άρωμα, σπιρτάδα και φρεσκάδα στην πίτσα. Χρησιμοποιείται συνήθως σε πίτσες χωριάτικου τύπου, με λαχανικά ή λουκάνικα.

Κεφαλοτύρι

Το κεφαλοτύρι σε νιφάδες χρησιμοποιείται συμπληρωματικά  για να κάνει τη γεύση της πίτσας πιο πικάντικη.

Γραβιέρα

Η γλυκιά γραβιέρα τύπου Νάξου, λιώνει ομοιόμορφα πάνω στην πίτσα και η απαλή γεύση της συνδυάζεται αρμονικά με πικάντικα αλλαντικά, όπως το χωριάτικο λουκάνικο ή το σουτζούκι.

Γκούντα

Έχει πλούσια γεύση και υφή και χρησιμοποιείται συνήθως με συνδυασμό άλλων τυριών.

Ροκφόρ

Λόγω του έντονου αρώματος και της αλμυρής του γεύσης χρησιμοποιείται σε πολύ μικρή ποσότητα, μαζί με άλλα τυριά.

Τσένταρ

Έχει πλούσια γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα. Χρησιμοποιείται και μόνο του δίνοντας στην πίτσα ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !