Φλογέρες με τυρί

Τα μυστικά των Chef

Ότι πιο νόστιμο που γίνεται γρήγορα και αρέσει σε όλους. Μπορείτε να τις κάνετε τηγανιτές ή ψητές. Εμείς επιλέξαμε ένα καλοκαιρινό ελληνικό τυράκι εσείς μπορείτε να επιλέξετε τα τυράκια που αγαπάτε λευκά ή κίτρινα.

Για μεγαλύτερη ευκολία σας δείχνουμε και τη διαδικασία step by step πώς να τυλίγετε το φύλλο. Οι φλογέρες είναι ένα νόστιμο σνακ ή ελαφρύ γεύμα σε συνδυασμό με μια πλούσια σαλάτα πράσινη ή ντοματένια.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Εύκολη

Φλογέρες με τυρί

Υλικά

Μισό πακέτο φύλλο κρούστας

300 γρ. ξυνότυρο ή ανθότυρo

Τρόπος παρασκευής  

Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας πάνω σε ξύλινη επιφάνεια και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 20Χ10 εκ.

Κόβουμε το ξινότυρο σε μπαστουνάκια.

Παίρνουμε ένα φυλλαράκι και στη μέση βάζουμε το ξυνότυρο.

Κλείνουμε τις άκρες του φύλλου δεξιά και αριστερά και διπλώνουμε σαν φλογέρα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Τηγανίζουμε σε μεγάλο τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα, γυρίζοντας με τη λαβίδα και από τις δύο πλευρές.

Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε τις φλογέρες σκέτες ή τις περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι ή μαύρο σουσάμι.

φλογέρες με τυρί, ανθότυρο, ξινότυρο, φύλλο κρούστας, σνάκ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !