Kρεμμυδοπιτάκια Μυκόνου

Τα μυστικά των Chef

Μια γευστική δημιουργία που πρωταγωνιστεί στην κουζίνα της Μυκόνου και των Κυκλάδων. Μελετητές διαπιστώνουν, ότι είναι η πίτα που δηλώνει το «παρών» εδώ και 200 χρόνια… Εμείς σας δίνουμε την αυθεντική συνταγή που είναι εύκολη και πολύ νόστιμη. Τα κρεμμυδοπιτάκια τα απολαμβάνετε τηγανητά ή ψητά.  Όπως και αν τα φτιάξετε είναι απίθανα…

Xρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά / Εύκολη

Kρεμμυδοπιτάκια Μυκόνου

Από την Ειρήνη Ζουγενέλη, περίφημη μαγείρισσα, Μύκονος

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο εκλεκτό

Λίγο ξύδι

Λίγο τσίπουρο

1/2 ποτήρι νερό

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

1 κιλό τυρί τυροβολιά ή ανθότυρο

2 αυγά

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 πράσο, ψιλοκομμένο

1 χούφτα σπανάκι ή σέσκουλα, ψιλοκομμένα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και σιγά σιγά προσθέτουμε αλεύρι βροχηδόν μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλα ζύμης πάχους μισού εκατοστού.

Με ένα ποτήρι ή τσέρκι 6-8 εκατοστών κόβουμε κυκλικά τμήματα από τη ζύμη.

Σε κάθε στρογγυλό κομμάτι ζύμης βάζουμε στη μέση ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε προσεκτικά το φύλλο ολόγυρα σαν μισοφέγγαρο.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά ή ψήνουμε στο φούρνο.

Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κρεμμυδοπιτάκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25-30 λεπτά.

Βγάζουμε τα κρεμμυδοπιτάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν στη σχάρα για να είναι τραγανά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !