Φριτάτα με κολοκύθι και γραβιέρα

Tips

Γεύση μεστή που αρέσει πολύ. Γίνεται πολύ εύκολα και είναι μια γευστική δημιουργία που ξεχειλίζει θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας. Ενδείκνυται για κάθε στιγμή της ημέρας. Μπορούμε να σερβίρουμε τη φριτάτα μαζί με μια πλούσια πράσινη σαλάτα και αποτελεί πλήρες γεύμα. Η επιλογή δική σας…

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά /Χρόνος αναμονής 20 λεπτά / Πολύ εύκολη

Φριτάτα με κολοκύθι και γραβιέρα

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef 

Υλικά για 6-8 άτομα

350 γρ. κολοκυθάκια

8 αυγά

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1/2 ματσάκι βασιλικό, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Για το φινίρισμα

Φύλλα βασιλικού

Τυρί κρέμα

Τρόπος παρασκευής

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη, αλατίζουμε την ψίχα και την βάζουμε σε σουρωτήρι για 20 λεπτά να βγάλει τα υγρά της.

Στη συνέχεια τη στύβουμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε μπολ σπάμε τα αβγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε την ψίχα κολοκυθιού, τα κρεμμυδάκια, τον βασιλικό, τη μπέικιν πάουντερ, τη μοτσαρέλα, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα.

Ψήνουμε τη φριτάτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 16 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Την αποσύρουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.

Αν θέλουμε στήνουμε όρθια τα κομμάτια φριτάτας για να εντυπωσιάσουμε.

Φινίρουμε με βασιλικό και αν θέλουμε κρεμώδες τυρί και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !