Η τέλεια Κοτόσουπα 

Tips

Μια τέλεια αρωματική σούπα που μας ζεσταίνει τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες. Οι γιαγιάδες έλεγαν ότι είναι το καλύτερο γιατρικό για τα κρυολογήματα … Ένα βάλσαμο για τον οργανισμό μας με άρωμα λεμονιού και σελινόριζας.

Τη δοκιμάσαμε στα χιονισμένα Βαρδούσια και ήταν τέλεια.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 15 λεπτά / Εύκολη

 Η τέλεια Κοτόσουπα

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

 Υλικά για 4 άτομα

2 κιλά κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες

1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο στα τέσσερα

2 καρότα, τριμμένα

Μισή σελινόριζα, μικρού μεγέθους

1 κ.σ. άνηθο, μόνον κορφούλες

Αλάτι

Φρεσκοτριμένο πιπέρι

1 φλιτζάνι  ρύζι, προαιρετικό

Για το αυγολέμονο

2 φρέσκα αυγά

Χυμό από 2 λεμόνια

1 κ.γ κορν φλάουρ

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το κοτόπουλο με 3 λίτρα νερό και αφήνουμε να πάρει βράση ξαφρίζοντας την επιφάνεια με τρυπητή κουτάλα μέχρι να καθαρίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη σελινόριζα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά,  σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 60-90 λεπτά ή λίγο περισσότερο αν πρόκειται για κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής.

Αμέσως μετά βγάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μία πιατέλα, όπου και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο.

Το καθαρίζουμε από τα κόκκαλα και τις πέτσες και κόβουμε σε κομμάτια το κοτόπουλο.

Σουρώνουμε το ζωμό.

Λιώνουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

Βάζουμε το ζωμό και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αν θέλουμε το ρύζι και το τριμμένο καρότο να βράσουν για λίγο.

Ρίχνουμε τα λιωμένα λαχανικά, τον άνηθο, το πιπέρι και αλάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά.

Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθεί.

Στο διάλυμα των αυγών ρίχνουμε το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα.

Παίρνουμε λίγο ζωμό από τη σούπα και αραιώνουμε το αυγολέμονο χτυπώντας με το σύρμα.

Περιχύνουμε την κοτόσουπα με το αυγολέμονο ανακατεύοντας.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κοτόσουπα για 2 λεπτά  μέχρι να γίνει λίγο πιο πηκτή, ανακατεύοντας.

Σερβίρουμε την κοτόσουπα σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε κομμάτια κοτόπουλο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !