Μάφιν με καρότο, φουντούκι και σοκολάτα

Tips

Τα μάφινς αρέσουν πολύ και είναι μια γλυκιά δημιουργία passé partout. Είναι απίθανο snack για το σχολείο, την εκδρομή και τα βαρετά χειμωνιάτικα απογεύματα στο σπίτι… και για το πρωινό. Τα μάφινς με καρότο, κομμάτια μπίτερ σοκολάτας και μέλι είναι δυνατός συνδυασμός και αρέσει πολύ. Αν το μέλι δεν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη απλά τα μάφινς θα είναι λίγο πιο σκούρα.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολη

Μάφιν με καρότο, φουντούκι και σοκολάτα

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας 

Υλικά για 12 μάφινς

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 ½  κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 ½ κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

1/3 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη

½ κ.γ. τζίντζερ,  σε σκόνη

140 γρ. μέλι ελάτης ή ανθέων

60 ml φρέσκο γάλα

125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 αυγά

1 στικ βανίλιας ή 1 κ.χ. εκχύλισμα βανίλιας

80 γρ. φουντούκια ή καρυδόψιχα, σπασμένα

80 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το καρότο, το φουντούκι, 20 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας, την κανέλα, το γαρίφαλο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι, το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα.

Προσθέτουμε βροχηδόν και το μείγμα με το αλεύρι και με το σύρμα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα του μάφιν.

Αδειάζουμε τα μείγμα σε 12 φορμάκια για μάφιν, που τα έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι. Ρίχνουμε ίδια ποσότητα σε όλες τις θήκες, δύο εκατοστά κάτω από το χείλος γιατί θα φουσκώσουν.

Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια σοκολάτας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν στην επιφάνεια.

Για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκαν, πιέζουμε με το δάχτυλο την κορυφή ελαφρά και αν έχει επαναφορά είναι έτοιμα.

Διαφορετικά τα ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.

Αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα να «σταθούν» και στη συνέχεια τα αραδιάζουμε στη σχάρα να κρυώσουν καλά.

Τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα … αν περισσέψουν.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !