Πότε να Σταματήσετε την Αποστείρωση των Σκευών του Μωρού

Tips

Η αποστείρωση των μπιμπερό, των πιπίλων και των άλλων σκευών του μωρού είναι απαραίτητη για να προστατεύσετε το μωρό σας από μικρόβια και λοιμώξεις, ιδίως κατά τους πρώτους μήνες ζωής. Ωστόσο, καθώς το μωρό μεγαλώνει, μπορεί να αναρωτιέστε πότε είναι ασφαλές να σταματήσετε την αποστείρωση. Στο παρακάτω άρθρο θα προσφέρουμε κάποιες οδηγίες και τιπς για το πότε και πώς να μεταβείτε από την αποστείρωση στο απλό πλύσιμο των σκευών του μωρού.

Τι Σημαίνει Αποστείρωση

Αποστείρωση είναι η διαδικασία εξόντωσης όλων των μικροοργανισμών στα σκεύη που χρησιμοποιεί το μωρό σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα νεογέννητα και τα βρέφη έως 6 μηνών, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι ακόμη πλήρως ανεπτυγμένο και είναι πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις.

Πότε να Μειώσετε ή Να Σταματήσετε την Αποστείρωση

Πολλοί παιδίατροι συνιστούν την αποστείρωση των σκευών του μωρού κατά τους πρώτους έξι μήνες. Καθώς το μωρό μεγαλώνει και ξεκινά να τρώει στερεά τρόφιμα, μπορείτε να αρχίσετε να μειώνετε σταδιακά τη συχνότητα της αποστείρωσης. Έτσι και αλλιώς το μωρό έχει αρχίσει να συλλαμβάνει με τα χεράκια του διάφορα αντικείμενα τα οποία κατά την πλειονότητά τους  οδηγούνται στο στόμα του.

Σταδιακά, το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού θα αρχίσει να ενισχύεται. Αυτό σημαίνει ότι η επαφή με μικροοργανισμούς μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη αυτού του συστήματος, κάτι που είναι φυσιολογικό και υγιές. Μπορείτε λοιπόν να σταματήσετε την αποστείρωση και απλά να πλένετε τα σκεύη του με προσοχή και επιμέλεια σε ζεστό σαπουνόνερο ή στο πλυντήριο πιάτων.

Συμβουλές για τον Καθαρισμό Σκευών

Επιλέξτε απορρυπαντικά που είναι ασφαλή για βρέφη και απαλλαγμένα από βαριά χημικά Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε καλά τα μπιμπερό και τις πιπίλες, προσέχοντας ιδιαίτερα τις γωνίες και τα σημεία όπου μπορεί να συσσωρεύονται υπολείμματα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !