Πανεύκολο γλυκό κουταλιού λεμόνι

Tips

Τα λεμόνια είναι στα καλύτερά τους και είναι η κατάλληλη εποχή να κάνουμε ένα αρωματικό γλυκό του κουταλιού. Με το γλυκάκι συντροφεύουμε τον καφέ ή το τσάι, αλλά και με το γιαούρτι είναι υπέροχο. Είναι ένα γλυκάκι νηστίσιμο, που θα το εκτιμήσουν και οι vegan και vegetarian φίλοι σας.

Η Μαρίνα εξαιρετική cheffe διανθίζει με γλυκό τις γεύσεις του υπέροχου πρωινού στον ξενώνα της, με την υπέροχη θέα των Βαρδουσίων. Φεύγοντας μας χάριζε ένα βάζο για να φύγουμε με μια γλυκιά ανάμνηση.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολο

Πανεύκολο γλυκό κουταλιού λεμόνι

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, βραβευμένη cheffe στις Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 1 βάζο

1 κιλό φλοίδες λεμονιού

800 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. γλυκόζη

200 ml νερό

Για άρωμα ξεχωριστό

Αρμπαρόριζα ή βανίλια

Τρόπος παρασκευής

 Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα τρίβουμε ελαφρά σε ψιλό τρίφτη από όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε τη ψίχα από το λεμόνι και κρατάμε τη φλοίδα, καθαρίζοντας ελαφρά το άσπρο μέρος από το εσωτερικό του λεμονιού.

Σε κατσαρόλα βράζουμε τις φλούδες για 10 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4 φορές αλλάζοντας το νερό κάθε φορά.

Τέλος, σε κατσαρόλα βάζουμε τις φλοίδες, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Μόλις 5 λεπτά πριν δέσει προσθέτουμε αρμπαρόριζα ή βανίλια για άρωμα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !