Σπιτικές Πιτούλες με…Τσέπη

Tips

Οι σπιτικές πίτες με τσέπη είναι μια νόστιμη και ευέλικτη παρασκευή που μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με τα γούστα σας. Κατά τη διάρκεια του ψησίματός της, κάθε πιτούλα φουσκώνει σαν μπαλόνι δημιουργώντας ένα κενό ανάμεσα στις δύο όψεις της. Έτσι, εύκολα κόβετε μια άκρη και γεμίζετε την πιτούλα με τα υλικά της αρεσκείας σας. Παρακάτω θα βρείτε τη βασική διαδικασία για την παρασκευή της ζύμης και το ψήσιμό της.

Συστατικά

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλάκια μαγειρική σόδα

2  κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι άπαχο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα.

Προσθέστε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι στο αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια λεία και ελαστική ζύμη.

Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα και αφήστε τη ζύμη για μισή ώρα.

Κόψτε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίξτε την με τον πλάστη σε δίσκους.

Βάλτε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει ρίξτε μια πίτα.

Αφήστε την 1 λεπτό και γυρίστε την από την άλλη. Σε λίγο θα αρχίσει να φουσκώνει σαν μπαλόνι. Τότε είναι έτοιμη.

Κόψτε την σε μια άκρη και γεμίστε την με υλικά της αρεσκείας σας, από σαλάτα και φαλάφελ μέχρι σουβλάκι ή γύρο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !