Πανκέικς για Μωρά !

Tips

Τα πανκέικς είναι ένας ιδανικός τρόπος για να εισάγετε τα μωρά στα στερεά τρόφιμα (στάδιο μετά την κατανάλωση αλεσμένων), με τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου, καθώς είναι μαλακά, νόστιμα και θρεπτικά. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συνταγές για πάνκεικς που είναι κατάλληλα για μωρά- που έχουν ξεκινήσει να τρώνε αυγό- παρέχοντας μια υγιεινή επιλογή για το πρωινό ή το σνακ τους.

Πανκέικ με Βρώμη και Μπανάνα

Υλικά

1 ώριμη μπανάνα

1/2 φλιτζάνι βρώμη (αλεσμένη σε σκόνη σε ένα μπλέντερ)

1 αυγό

1/4 φλιτζανιού γάλα

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε τη μπανάνα σε ένα μπολ.

Προσθέστε την αλεσμένη βρώμη και ανακατέψτε.

Ρίξτε το αυγό και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε λίγο μείγμα για κάθε πανκέικ.

Μαγειρέψτε για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.

Πανκέικ με Σπανάκι και Κολοκύθα

Υλικά

1/4 φλιτζάνι κολοκύθα (βρασμένη και πολτοποιημένη)

1/4 φλιτζάνι σπανάκι (ψιλοκομμένο και μαγειρεμένο)

1/2 φλιτζάνι αλεσμένη βρώμη

1 αυγό

1/4 φλιτζανιού γάλα

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ την πολτοποιημένη κολοκύθα και το σπανάκι.

Προσθέστε την αλεσμένη βρώμη, το αυγό και το γάλα και ανακατέψτε καλά.

Ψήστε τα πανκέικ σε ένα τηγάνι, όπως και την προηγούμενη συνταγή.

Πάνκεικ με Μήλο και Κανέλα

Υλικά

1 μικρό μήλο (τριμμένο)

1/2 φλιτζάνι βρώμη

1 αυγό

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/4 φλιτζανιού γάλα

Εκτέλεση

Συνδυάστε το τριμμένο μήλο, την κανέλα, και την αλεσμένη βρώμη σε ένα μπολ.

Προσθέστε το γάλα και το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Ψήστε τα πανκέικ σε προθερμασμένο τηγάνι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !