Αμυγδαλωτά σαν καραμέλα  

Tips

Ένα γλυκάκι που ξεχειλίζει Ελλάδα. Γεύση αυθεντική τυλιγμένη σε χαρτί, σαν καραμέλα. Με άρωμα λεμονιού και συνάμα μαστίχας που δοκιμάσαμε στο Γαλαξίδι, την πανέμορφη ναυτική πολιτειούλα.

 

Η Χρυσούλα Παπαλέξη, του απίθανου ξενοδοχείου Γανυμήδης, μας καλωσόρισε με αμυγδαλωτά καραμελάκια και ακολούθησε η περίφημη κρέμα λεμονιού με κέικ… πανδαισία.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που όσοι περνούν από το Γαλαξίδι επιστρέφουν…

Τώρα μπορείτε να φτιάξετε και εσείς αυτό το γλυκάκι που θα διανθίζει τη νηστεία σας, αλλά και τις γιορτινές ημέρες… Το σίγουρο είναι ότι οι vegan ή οι vegetarian φίλοι σας θα το εκτιμήσουν πολύ.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολο

Αμυγδαλωτά σαν καραμέλα  

Από το ζαχαροπλαστείο Κονάκι, Γαλαξίδι

Υλικά

1 κιλό αμύγδαλο ψίχα, τριμμένη στο μπλέντερ

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

500 ml νερό εμφιαλωμένο

5 κόκκους μαστίχας, τριμμένους με λίγη ζάχαρη, για να μην κολλήσουν

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και φτιάχνουμε ένα σιρόπι δεμένο καλά μέχρι να κάνει κόμπους.

Κρατάμε ένα ποτήρι νερού σιρόπι, μήπως και χρειαστεί να το προσθέσουμε στο τέλος.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τη μαστίχα και το χυμό λεμονιού σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει.

Το γλυκό είναι έτοιμο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Στον πάγκο απλώνουμε ζάχαρη κρυσταλλική και δημιουργούμε με το αμυγδαλάκι κορδόνια.

Τα κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και τα τυλίγουμε σε διαφανές χαρτί ή ρυζόχαρτο για να διατηρούνται καλύτερα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !