Ένα γλυκό ψυγείου αγαπημένο, που γίνεται γρήγορα και είναι ιδιαίτερα νόστιμο.
Η Εύη Παπαλέξη, είναι νεαρή ξενοδόχος στο Γαλαξίδι και ακολουθεί την παράδοση της μητέρας της, που είναι γνωστή για τα επικά πρωινά της στο ξενοδοχείο τους Γανυμήδης.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν τα παιδιά προσπαθούν να ξεπεράσουν ακόμα και τους γονείς τους στη γαστρονομία και τη φιλοξενία.
Xρόνος παρασκευής 1 ώρα 25 λεπτά / Εύκολο
Φωτο Η Εύη Παπαλέξη με το γλυκό της
Τρουφοκέικ με bitter σοκολάτα
Από την Εύη Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης Γαλαξίδι
Υλικά για ένα ταψί 35×25 εκ
Για το κέικ
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
6 αυγά
2 βανίλιες
220 ml. γάλα
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. τρούφα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
500 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
Φλοίδα από 1 πορτοκάλι
Γλάσο σοκολάτας
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
80 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
1 κ.σ. μέλι
Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μίγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι.
Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και αδειάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ºC για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Θα σιροπιάσουμε το ζεστό γλυκό με το χλιαρό σιρόπι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά 4 – 5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Σιροπιάζουμε ρίχνοντάς το λίγο λίγο.
Για το γλάσο σοκολάτας, θα χρησιμοποιήσουμε φούρνο μικροκυμάτων .
Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, το μαλακό βούτυρο και το μέλι.
Το αφήνουμε για 3 λεπτά σε μέση θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε με τη μαρίζ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περιχύνουμε το γλάσο σοκολάτας όσο είναι ζεστό και ρευστό.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να δροσίσει για 3 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες.