Σοκολατένια muffins νηστίσιμα

Tips

Όταν ακολουθούμε τη νηστεία της Σαρακοστής δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερούμαστε κάθε νοστιμιά, κάθε γλυκάκι που είναι το φτιάχνουμε χωρίς βούτυρο ή γάλα.

Η αγαπημένη μας Μαρίνα, βραβευμένη cheffe μας ετοίμασε νηστίσιμα σοκολατένια muffins που είναι απίθανα. Τα δοκιμάσαμε στον απίθανο ξενώνα της στο Διχώρι Βαρδουσίων για πρωινό και πήραμε και για τη διαδρομή κάποια για να είναι ο γυρισμός μας στην Αθήνα λιγότερο μελαγχολικός…

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Πολύ εύκολο 

Σοκολατένια muffins νηστίσιμα

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, βραβευμένη cheffe, Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 12 muffins

3 κ.σ. κακάο

3 κ.σ. δάκρυα σοκολάτας bitter

200 ml. νερό

150 ml. χυμός πορτοκαλιού

90 ml. ηλιέλαιο

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

245 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική

1 πρέζα αλάτι

1 βανιλίνη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. ξίδι λευκό

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι, το ηλιέλαιο, το νερό, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και τις σταγόνες σοκολάτας.

Τα χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε 12 χάρτινες θήκες για muffins και τις βάζουμε σε ένα ταψί ειδικό με θήκες ή ένα κοινό ταψί αν δεν έχουμε.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180οC για 30 λεπτά.

Βυθίζουμε ένα μαχαίρι σε κάποια muffins και αυτό βγει καθαρό τα γλυκάκια μας είναι έτοιμα.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !