Ιδέες για σπιτικές μπάρες με βάση τον χαλβά από ταχίνι

Tips

Οι μπάρες με βάση τον χαλβά από ταχίνι είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή σνακ που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας. Ο χαλβάς είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά με εκπληκτική γεύση και υφή. Εδώ είναι μερικές ιδέες για σπιτικές μπάρες με χαλβά από ταχίνι:

Μπάρες Χαλβά με Φουντούκια και Σουσάμι

Υλικά

1 φλιτζάνι χαλβά από ταχίνι

1/2 φλιτζάνι φουντούκια, ψιλοκομμένα

1/4 φλιτζάνι σουσάμι

1/4 φλιτζάνι μέλι

Προαιρετικά: κομματάκια σοκολάτας για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χαλβά, τα φουντούκια, το σουσάμι και το μέλι μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα.

Πιέστε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα καθιστώντας την περίπου 1 εκατοστό πάχος.

Αν θέλετε, πιέστε ελαφρά μερικά κομματάκια σοκολάτας.

Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και κόψτε σε τετραγωνάκια ή μπάρες.

Μπάρες Χαλβά με Σταφίδες και Καρύδια

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι χαλβά από ταχίνι

1/2 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες

1/4 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα

1/4 φλιτζάνι μέλι

Προαιρετικά: κομματάκια καρύδας για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Ανακατέψτε τον χαλβά, τις σταφίδες, τα καρύδια και το μέλι σε ένα μπολ μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Πιέστε τη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να πήξει.

Αφαιρέστε το ταψί από το ψυγείο και κόψτε τη ζύμη σε μπάρες.

Αν θέλετε, γαρνίρετε τις μπάρες με κομματάκια καρύδας.

Απολαύστε τις μπάρες ως ένα υγιεινό και ενεργειακό σνακ όπου κι αν βρίσκεστε.

Μπάρες Χαλβά με Αμύγδαλα και Κακάο

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι χαλβά από ταχίνι

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

1/4 φλιτζάνι κακάο σκόνη

1/4 φλιτζάνι μέλι

Προαιρετικά: Κανέλα για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χαλβά, τα αμύγδαλα, το κακάο και το μέλι μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα.

Πιέστε τη μάζα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, μέχρι να φτάσε σε πάχος το  1 εκατοστό.

Αν θέλετε, πασπαλίστε ελαφρά την επιφάνεια με κανέλα.

Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

Αφαιρέστε τη ζύμη από το ταψί και κόψτε τη σε μπαρίτσες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !