Κεφτεδάκια κοκκινιστά της Κατερίνας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια νοσταλγική γεύση… Τα κεφτεδάκια είναι σίγουρα εγγεγραμμένα στο dna του έλληνα. Τα κεφτεδάκια της Κατερίνας γίνονται τόσο εύκολα και είναι τόσο νόστιμα.

Κεφτεδάκια κοκκινιστά της Κατερίνας

Από τη ξακουστή μαγείρισσα Κατερίνα Ξηρού, «Μαγειρειό του Faces», Ναύπακτος

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο λάπα, μία φορά περασμένο

500 γρ. ψωμί προζυμένιο, μόνον τη ψίχα, τριμμένο

2 αυγά

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κ.σ. μηλόξυδο

3 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

1 κ.σ δυόσμο ξηρό ή 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια φρέσκα, πολύ ψιλοκομμένα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Για τη σάλτσα ντομάτα

500 γρ. ντοματάκια πομοντόρο, τριμμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

λίγο μπαχάρι

1 μικρό ξύλο κανέλας Κεϋλάνης

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και στη μέση αφήνουμε ένα κενό.

Ρίχνουμε το ψωμί, τα αυγά, το σκόρδο, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά για 4 λεπτά.

Αν ο κιμάς είναι σφιχτός την ώρα που ζυμώνουμε τότε συμπληρώνουμε λίγο νερό για να γίνει πιο αφράτος.

Σκεπάζουμε τον κιμά και τον βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και ίσως περισσότερο.

Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος καρυδιού και τους περνάμε από το αλεύρι.

Σε βαθύ τηγάνι σε καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κεφτεδάκια για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τα με τη λαβίδα.

Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι και την κανέλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Προσθέτουμε τους κεφτέδες και το ελαιόλαδο που περίσσεψε από το τηγάνισμα και ρίχνουμε και λίγο ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι κεφτέδες.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να δέσει και η σάλτσα.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες που περιχύνουμε με την απίθανη σάλτσα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μικρά μυστικά

Για να γίνουν τα κεφτεδάκια ακόμα πιο νόστιμα μπορούμε να ετοιμάσουμε τον κιμά από το πρωί και σκεπάζοντας με μεμβράνη το μπολ το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Η Κατερίνα κάποιες φορές βάζει στα κεφτεδάκια 30% κιμά από αρνάκι για περισσή νοστιμιά.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !