Ένα λαχταριστό κέικ που μπορεί να παίξει και το ρόλο της τούρτας. Τα αρώματα της βανίλιας ξεχειλίζουν και η λευκή σοκολάτα δίνει άλλη γεύση και εμφάνιση.
Αν δεν σας ενθουσιάζει η λευκή σοκολάτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπίτερ ή σοκολάτα γάλακτος.
Επίσης για περισσότερο χρώμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το γλυκό σύκο με βύσσινο ή πορτοκάλι.
Η επιλογή δική σας.
Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολο
Κέικ με γάλα ζαχαρούχο και λευκή σοκολάτα
Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για μια φόρμα 22 εκ.
Ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο
120 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
3 κ.σ. υγρή βανίλια
4 αυγά μετρίου μεγέθους
Για το φινίρισμα
100 γρ. λευκή σοκολάτα
2 γλυκά σύκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
Τρούφα μαύρης σοκολάτας
Tρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ζαχαρούχο γάλα ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 22 εκ.
Ψήνουμε στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 40-45 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει ελαφρά.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ.
Περιχύνουμε τη λευκή σοκολάτα πάνω στο κέικ .
Διακοσμούμε με γλυκό σύκο και πασπαλίζουμε τρούφα κουβερτούρας μαύρης σοκολάτας.

