Κεμπάπ Kαρπενησίου

Tips

Το καλοκαίρι όλο και πιο συχνές είναι οι συναντήσεις με φίλους για λίγη δροσιά στη βεράντα ή στον κήπο.

Οι γεύσεις της φωτιάς είναι εύκολες, αρέσουν πολύ και είναι μια διαδραστική μαγειρική, που όλοι συμμετέχουν.

Εμείς δοκιμάσαμε ένα απίθανο κεμπάπ με κρέας από το Καρπενήσι εξαιρετικής ποιότητας, στο φημισμένο εστιατόριο Fouzer και μας έδωσαν και τη συνταγή. Αξίζει

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Μαρινάρισμα 4-6 ώρες / Εύκολο

Κεμπάπ Καρπενησίου   

Από το εστιατόριο Fouzer, Αγία Παρασκευή

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ. κιμά αρνίσιο

400 γρ. κιμά μοσχάρι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

1 1/3  κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 ½  κ.σ. θυμάρι, ξερό

1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 ½ κ.σ. θυμάρι, ξερό

1 κ.γ. μπαχάρι

2 κ.γ. κύμινο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ. τσιμένι

Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 ½  κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για το φινίρισμα

Φετούλες κρεμμυδιού

Ρίγανη

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.

Βάζουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.

Σε μπολ βάζουμε τους δύο κιμάδες, το αποξηραμένο θυμάρι, την κανέλα, το κύμινο, το μπαχάρι, το τσιμένι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανοίγουμε στη μέση του κιμά ένα κενό και προσθέτουμε όλα τα υλικά από το τηγάνι.

Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και τον μαϊντανό και ζυμώνουμε πολύ καλά γυρίζοντας τον κιμά και από τις δύο πλευρές.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες για να μαριναριστεί καλά ο κιμάς.

Μόλις βγάλουμε τον κιμά από το ψυγείο τον ζυμώνουμε και πάλι και χωρίζουμε με το κουτάλι 2-3 κουταλιές και τον πλάθουμε με τα χέρια μας.

Παίρνουμε δυο καλαμάκια για σουβλάκια και απλώνουμε κατά μήκος τον κιμά και τον πιέζουμε ώστε να κλείσει μέσα το καλαμάκι και να ψηθεί καλά το κεμπάπ. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Ψήνουμε στο γκριλ σε καλά προθερμασμένο φούρνο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Στη συνέχεια πλένουμε δύο ντομάτες και τις κόβουμε στα 4 και τις ψήνουμε και αυτές στο γκριλ, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε τα κεμπάπ δίπλα σε ψημένες πιτούλες, μικρές φέτες κρεμμυδιού, πατάτες τηγανητές και πασπαλίζουμε με ρίγανη και μαϊντανό.

Μικρά μυστικά

Για να είναι το κεμπάπ ξεχωριστό θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο να μαριναριστεί όσο μπορούμε περισσότερο και εννοείται να είναι πολύ καλής ποιότητας το κρέας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !