Κινήσου γρήγορα στην πόλη,  χωρίς αυτοκίνητο

Tips

Η μετακίνηση στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο είναι πλέον must. Από τη μία κάνεις οικονομία και δεν ταλαιπωρείσαι με το πάρκινγκ, από την άλλη μειώνεις το ενεργειακό σου αποτύπωμα και συμβάλλεις στην παγκόσμια προσπάθεια για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

Πώς να κινηθείς μέσα στην πόλη γρήγορα και άνετα χωρίς αυτοκίνητο;

Δώσε μια ευκαιρία στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ψάξε στο διαδίκτυο να βρεις τα δρομολόγια και τις εναλλακτικές διαδρομές. Κατέβασε στο κινητό σου μια από τις εφαρμογές που κάνουν tracking τα ΜΜΕ για να ενημερώνεσαι π.χ. σε πόση ώρα περνάει το λεωφορείο από τη στάση σου ώστε να είσαι εγκαίρως εκεί ή για να επιλέξεις διαφορετικό τρόπο μετακίνησης.

Βάλε το περπάτημα στην καθημερινότητά σου και προσπάθησε να κινείσαι όσο περισσότερο μπορείς. Για παράδειγμα αν το δρομολόγιό σου έχει αλλαγές μέσων, μπορείς να παραλείψεις ένα από αυτά και να κάνεις τη διαδρομή με τα πόδια. Εναλλακτικά, μπορείς να κατέβεις 2-3 στάσεις πριν τον προορισμό σου και να συνεχίσεις με περπάτημα.

Τέλος, βάλε στη ζωή σου την ηλεκτροκίνηση. Ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια μπορούν να σε μετακινήσουν οικονομικά, οικολογικά και γρήγορα, ενώ μεταφέρονται εύκολα και στα
ΜΜΕ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !