Κομπόστα ροδάκινου

Tips

Μια πανεύκολη γευστική δημιουργία που γίνεται σε χρόνο Dt. Έτσι αιχμαλωτίζουμε τα φρούτα του καλοκαιριού σε βάζα και μπορούμε να τα έχουμε στο ντουλάπι μας όλο το χειμώνα.

Εννοείται ότι όταν ανοίξουμε το βάζο μετά διατηρείται αποκλειστικά στο ψυγείο.

Τα ροδάκινα είναι θρεπτική τροφή γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνες Α,C,E,K ,Β, καθώς επίσης  είναι πλούσια σε μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο καθώς και σε αντιοξειδωτικά . Είναι ιδανικά για δίαιτες καθώς έχουν τα φρούτα λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Εκτός των άλλων συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κόπωσης και του άγχους.

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Χρόνος αναμονής 5-8 ώρες /                              Πολύ εύκολη

Κομπόστα ροδάκινου

Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

Υλικά
4 μεγάλα ροδάκινα, καθαρισμένα

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

Ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα

Χυμό από μισό λεμόνι

Τρόπος παρασκευής
Σε κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό βράζουμε τα ροδάκινα σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου, σε μισοσκεπασμένη κατσαρόλα.

Ο χρόνος του βρασμού εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι τα φρούτα.

Όταν δοκιμάσουμε με το πιρούνι και είναι όσο μαλακά θέλουμε, προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά και τα βάζουμε την κομπόστα σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.

Το γυρίζουμε ανάποδα για μια νύχτα.

Η κομπόστα είναι έτοιμη.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !