Κόλλησε τσίχλα στα μαλλιά μου. Πώς την αφαιρώ;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μπορεί να μην συμβαίνει συχνά να κολλάει τσίχλα στα μαλλιά σου, αν όμως σου τύχει, δεν θα την ξεφορτωθείς πολύ εύκολα. Από την άλλη, κρίμα είναι να κόψεις τούφα από τα μαλλιά σου, ιδιαίτερα αν η τσίχλα έχει κολλήσει κοντά στη ρίζα.

Εμείς θα σου δώσουμε 4 εύκολους τρόπους για να την αφαιρέσεις:

Λάδι

Το ελαιόλαδο ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό έλαιο είναι ιδανικό για αυτή τη δουλειά. Παίρνεις την τούφα στην οποία είναι κολλημένη η τσίχλα και τη βρέχεις με ελαιόλαδο κάνοντας απαλές κινήσεις με τα δάχτυλά σου. Σιγά σιγά η τσίχλα θα σκληρύνει και θα αρχίσει να γλιστρά από τις τρίχες.

Παγάκια

Τοποθέτησε μερικά παγάκια σε ένα νάιλον σακουλάκι και τύλιξέ το γύρο από την τούφα με την τσίχλα. Σε λίγο η τσίχλα θα αρχίσει να παγώνει και να σκληραίνει με αποτέλεσμα να μπορέσεις να την αφαιρέσεις με ευκολία.

Οινόπνευμα

Βρέξε τη τούφα με την κολλημένη τσίχλα με οινόπνευμα και σε λίγο η τσίχλα θα ξεκολλήσει από τις τρίχες και θα αφαιρεθεί πολύ εύκολα.

Αντισηπτικό μαντηλάκι

Τα αντισηπτικά μαντηλάκια είναι εμποτισμένα με αλκοόλη και λειτουργούν όπως το οινόπνευμα. Απλά τύλιξε ένα μαντηλάκι γύρω από την κολλημένη τσίχλα και σε λίγο δοκίμασε με αργές κινήσεις να την ξεκολλήσεις.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !