Ένα γλυκάκι δροσερό με άρωμα σμέουρου που γίνεται τόσο εύκολα. Χρησιμοποιούμε τη συσκευασία της κρέμας καραμελέ με έτοιμη καραμέλα και διανθίζουμε τη γεύση με το σμέουρο, το φρουτάκι των δασών που είναι υψηλής διατροφικής αξίας.
Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Χρόνος αναμονής 1 ώρα και 20 λεπτά / Πολύ εύκολο
Κρέμα καραμελέ με σμέουρο
Υλικά για 6 φορμάκια
1 συσκευασία κρέμα καραμελέ με έτοιμη καραμέλα
640 ml φρέσκο γάλα πλήρες ή ελαφρύ
100 γρ. φρέσκα σμέουρα ή κατεψυγμένα
Τρόπος παρασκευής
Μοιράζουμε το περιεχόμενο του φακέλου με την έτοιμη καραμέλα σε 6 φορμάκια ή σε μικρά μπολ.
Βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε ανακατεύοντας το μίγμα της κρέμας καραμελέ.
Προσθέτουμε 5 σμέουρα και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά για 1 – 2 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα. Προσοχή: δεν πρέπει να πήξει η κρέμα κατά το βράσιμο.
Σουρώνουμε την κρέμα με τουλπάνι για να ξεχωρίσουμε τα σμέουρα.
Μοιράζουμε την κρέμα στα φορμάκια και τα αφήνουμε, χωρίς να τα μετακινήσουμε σε δροσερό μέρος για 20 λεπτά.
Όταν η κρέμα κρυώσει βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
Βγάζετε την κρέμα από τα φορμάκια σε πιάτο και τη σερβίρετε με σμέουρα ολόφρεσκα ή και κατεψυγμένα.
Συνταγή : από την Έφη Γιαννοπούλου, περίφημη μαγείρισσα