Μοσχαράκι κρασάτο με πατατούλες και μανιτάρια

Tips

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται εύκολα. Είναι το ιδανικό γεύμα για ένα μεσημέρι Σαββατοκύριακου με την οικογένεια. Η μαυροδάφνη του δίνει μια ξεχωριστή πινελιά όπως και τα μανιτάρια.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το μοσχαράκι επίσης με πουρέ πατάτας, πουρέ λαχανικό ή ρύζι οπότε σε αυτή την περίπτωση ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα στην κατσαρόλα δηλαδή βράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Η επιλογή δική σας

Χρόνος παρασκευής 1 ½ – 2 ώρες περίπου / Εύκολο

Μοσχαράκι κρασάτο με πατατούλες και μανιτάρια

Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες

200 ml κρασί μαυροδάφνη

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

16 μικρές γαλλικές πατάτες

10 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2 καρότα, κομμένα σε μπαστούνι

1 κλωνάρι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες τις κόβουμε στη μέση.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και βάζουμε τις πατάτες σε ταψί.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τις πατάτες στην άκρη.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά ανά διαστήματα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και λίγο χλιαρό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 1 ώρα.

Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε το κρέας με τη σάλτσα στο ταψί με τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C  για 45 ακόμα.

Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε.

Tips
Σε περίπτωση που η σάλτσα είναι πολύ πηκτή συμπληρώνoυμε λίγα υγρά.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !