Μυστικά για να εξαφανίσετε τις μυρωδιές από το ψυγείο σας

Tips

Κάποιες φορές ανοίγουμε το ψυγείο και ένα «συννεφάκι» από δυσάρεστες μυρωδιές μας τυλίγει… Το μόνο που θέλουμε είναι να κλείσουμε την πόρτα και να απομακρυνθούμε. Σε όλους μας έχει συμβεί, όμως υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να λύσουμε το πρόβλημα.

Το πιο εύκολο είναι να αγοράσουμε ένα αποσμητικό ψυγείου και να το ανανεώνουμε αρκετά συχνά.

Αν όμως ψάχνουμε για φυσικούς τρόπους να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα τότε έχουμε να σας προτείνουμε άμεσες φυσικές και έξυπνες λύσεις που εκπλήσσουν.

Φελλό από φιάλη κρασιού

Ο φελλός είναι ένα φυσικό υλικό με μεγάλες απορροφητικές δυνατότητες. Βάζουμε λοιπόν 1-2 φελλούς στο ψυγείο, έναν στα ράφια της πόρτας και έναν στο κέντρο και τους αντικαθιστούμε κάθε 15-20 ημέρες.

Λεμόνι… μυρωδάτο

Αρωματίζει με τρόπο εντελώς φυσικό. Κόβουμε ένα λεμόνι στα δύο και βάζουμε το ένα κομμάτι στο ράφι πάνω από τα συρτάρια των λαχανικών και το άλλο στην πόρτα ή σε κάποιο μεσαίο ράφι. Το ανανεώνεται κάθε βδομάδα.

Καφές

Είναι γνωστό ότι μπορεί να εξουδετερώσει τις μυρωδιές γρήγορα. Αρκούν μερικοί κόκκοι καφέ ή ακόμα και το υπόλειμμα από το φλιτζάνι μας να μπουν στο ψυγείο και το αποτέλεσμα εκπλήσσει.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι αρωματοποιοί αιώνες τώρα χρησιμοποιούν το άρωμα από τους κόκκους καφέ, κατά τις δοκιμασίες των αρωμάτων, ώστε να απαλλάσσονται από την επίδραση του ενός αρώματος και να πηγαίνουν στο άλλο.

Μαγειρική σόδα

Ανάμεσα στις άλλες ιδιότητές της η σόδα είναι και ένα δυνατό αποσμητικό. Βάζετε σε ένα φλιτζανάκι 1 κουταλιά μαγειρική σόδα σε κεντρικό ράφι του ψυγείου και την ανανεώνεται κάθε εβδομάδα.

Πως θα καθαρίσουμε το ψυγείο αποτελεσματικά…

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά καθαριστικά που ενδείκνυνται και για το ψυγείο. Αν όμως ψάχνουμε έναν αποτελεσματικό φυσικό τρόπο τότε το λευκό ξύδι είναι ότι καλύτερο.

Σε λεκάνη ρίχνουμε ίση ποσότητα λευκό ξύδι και ζεστό νερό και καθαρίζουμε το ψυγείο με ένα μαλακό πανί. Το αφήνουμε να στεγνώσει με ανοικτή την πόρτα και μετά το γεμίζουμε με τις τροφές που θέλουμε να διατηρούμε δροσερές.

Πως φυλάσσονται καλύτερα τα τρόφιμα στο ψυγείο για να αποφεύγουμε τις δυσάρεστες οσμές

Τα αεροστεγή γυάλινα δοχεία κατά προτίμηση ή πλαστικά είναι ότι καλύτερο για να φυλάσσετε τα τρόφιμα ειδικά τα τυριά, τα αλλαντικά. Εννοείται ότι τα φρούτα και τα λαχανικά φυλάσσονται μόνον στα ειδικά συρτάρια του ψυγείου.

Έτσι θα αποφεύγετε τη διάχυση δυσάρεστων οσμών στο ψυγείο σας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !