Σούπα κολοκύθας με κρέμα γιαουρτιού και κρουτόν

Τα μυστικά των Chef

Μια φθινοπωρινή ζεστή και νόστιμη σούπα υψηλής διατροφικής αξίας. Μια σούπα που χαρίζει δύναμη … και θωρακίζει τον οργανισμό μας. Η κολοκύθα διαθέτει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές  και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δρα έναντι των ελευθέρων ριζών. Είναι ένα λαχανικό που πλημμυρίζει από β-καροτένιο, βιταμίνη Α και C, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο και φυτικές ίνες.

Η σούπα είναι ότι καλύτερο για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο. Μπορούμε να την πασπαλίσουμε με κρουτόν που αγαπάμε, πασατέμπο, ηλιόσπορο ή και λιναρόσπορο για γεύση ξεχωριστή και ευεξία.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Εύκολη

Σούπα κολοκύθας με κρέμα γιαουρτιού και κρουτόν

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, private chef Υλικά για 4-6 άτομα

1 ½ κιλό κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη κομμένη σε καρέ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πράσο,  ψιλοκομμένο

1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κομμάτια τετράγωνα

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου, βοδινού ή λαχανικών

1 σφηνάκι ούζο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη κρέμα γιαουρτιού

Μισό φλιτζάνι γιαούρτι αγελάδας

Μισό φλιτζάνι ελαφριά κρέμα γάλακτος

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Για το φινίρισμα

Κρουτόν τυριού ή σκόρδου

Μπέικον ή προσούτο

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, την κολοκύθα, την πατάτα για 4 λεπτά.

Σβήνουμε με ούζο και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά μέχρι η σούπα να έχει την υφή της κρέμας.

Αφού δοκιμάσουμε ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύουμε και βράζουμε για ακόμα 1 λεπτό.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρευστη.

Προσθέτουμε το γιαούρτι χτυπάμε ελαφρά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και το σχοινόπρασο.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο αλατοπίπερο, καθώς και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε βαθιά πιάτα και στην επιφάνεια ρίχνουμε μια κουταλιά από την κρέμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε.

Αν θέλουμε βάζουμε και ένα κομματάκι μπέικον ψητό ή προσούτο.

Δίπλα βάζουμε και ένα ατομικό μπολάκι με κρουτόν που αγαπάμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !