Οι χάκερς καραδοκούν. Τα λάθη μας με τους κωδικούς πρόσβασης…

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το 2022 είναι η χρονιά με τις περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις στο διαδικτυακό τοπίο και συνειδητοποιούμε όλοι τους υπαρκτούς κινδύνου …

Τι κάνουμε λοιπόν για να είμαστε ασφαλείς;

 Αλλάζουμε συχνά κωδικό πρόσβασης

Πάνω από τα 2/3 των χρηστών στις ΗΠΑ βάζουν «παντού» τον ίδιο κωδικό, επιτρέποντας έτσι στους χάκερς να παραβιάσουν τα δεδομένα τους, επαναλαμβανόμενα.

Μην πέφτετε στην παγίδα να χρησιμοποιείται κωδικούς που μοιάζουν αρκετά με τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε. Συνήθως αλλάζουμε κωδικό προσθέτοντας ή αλλάζοντας 2 στοιχεία, συνήθως στο τέλος και βάζοντας ένα σύμβολο, που συνηθέστερα είναι το @ ή το ! . Εννοείται ότι για τους χάκερς είναι παιχνιδάκι, αφού με ειδικό λογισμικό δοκιμάζουν γρήγορα όλες τις παραλλαγές του κωδικού πρόσβασης.

Αλλάζουμε λοιπόν κωδικό και δημιουργούμε έναν καινούργιο που καμιά σχέση δεν έχει με τον παλιό μας κωδικό.

Δημιουργούμε απλούς κωδικούς χωρίς προσωπικές πληροφορίες

 Οι απλοί κωδικοί πρόσβασης ίσως είναι πιο δύσκολοι να «σπάσουν». Προσοχή όμως δεν πρέπει να περιέχουν προσωπικές πληροφορίες όπως ημερομηνία γέννησης, ονόματα παιδιών ή τόπο καταγωγής ή άλλα ευαίσθητα προσωπικά μας στοιχεία.

Ποιοι είναι οι ασφαλέστεροι κωδικοί;

Ο κωδικός πρέπει να έχει 12 χαρακτήρες, που θα συμπεριλαμβάνουν αρκετά σύμβολα και χαρακτήρες. Ίσως οι καλύτεροι θα ήταν φαγητά ή λαχανικά ή λέξη συμβολική ή όνομα ποιητή ή κάποιας προσωπικότητας.

Πρέπει να χρησιμοποιούμε συστήματα ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων

Ακόμη και οι πιο περίπλοκοι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να παραβιαστούν. Ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων δημιουργεί ένα ακόμα επίπεδο προστασίας, αφού απαιτείται επαλήθευση εκτός από το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που συνδεόμαστε. Συνήθως γίνεται με αποστολή κωδικού μιας χρήσης μέσω sms ή email.

Xρησιμοποιούμε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για λογαριασμούς υψηλού κινδύνου

Όταν πρόκειται να μεταφέρουμε χρήματα ή όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό γενικά. Όμως είναι πιθανόν να στείλουμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που είναι χρήσιμα σε κάθε επίδοξο χάκερ χωρίς να χρησιμοποιούμε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης. Λάθος…

Μην είστε χαλαροί με τους κωδικούς σας

Οι περισσότεροι ακούμε για απάτες στο διαδίκτυο και σπάσιμο κωδικών όμως ποτέ δεν πιστεύουμε ότι θα μας συμβεί και είμαστε χαλαροί αν και υποψιασμένοι.

Προσέχετε πως και που πληκτρολογείτε τους κωδικούς σας … παντού υπάρχουν μάτια και αυτιά.

Δεν δίνουμε χωρίς έλεγχο στον οποιονδήποτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση ή το τηλέφωνό μας

Είναι κάτι σαν να δίνουμε σε αγνώστους τα κλειδιά του σπιτιού μας… Πολλοί διαγωνισμοί που επιφυλάσσουν μεγάλα δώρα και κέρδη είναι παγίδες για να τους παρέχουμε στοιχεία προκειμένου να προβούν σε εγκληματικές πράξεις… Μην το κάνετε χωρίς να ελέγξετε…

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το θέμα των κωδικών εκτός και αν έχετε αποφασίσει να κάνετε τη ζωή των χάκερς εύκολη…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !