Πώς να εντοπίσεις τα καλύτερα μέρη για φαγητό όταν βρίσκεσαι σε ταξίδι στο εξωτερικό

Tips

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που μας προσφέρουν τα ταξίδια είναι το καλό φαγητό. Ιδιαίτερα όταν το ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, θέλουμε να δοκιμάσουμε τη γαστρονομία της χώρας που επισκεπτόμαστε, καθώς εκτός από απόλαυση μας χαρίζει την αίσθηση της αληθινής επαφής με τον πολιτισμό της και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της. Τα αρώματα, τα χρώματα, οι γεύσεις και τα υλικά των φαγητών μάς μυούν στην κουλτούρα των λαών με τρόπο ιδιαίτερο και μας δημιουργούν οσφρητικές αναμνήσεις.

Για αυτό και όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό είναι πολύ σημαντικό να δοκιμάζουμε την τοπική κουζίνα και να κάνουμε ένα διάλειμμα από τις συνηθισμένες μας γεύσεις.

Αν ωστόσο ταξιδεύεις σε μέρη που οι υγειονομικές συνθήκες είναι αμφιλεγόμενες καλό θα είναι να είσαι πιο προσεκτικός και να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες του ταξιδιωτικού πρακτορείου ή του οδηγού σου. Αν ταξιδεύεις σε Δυτικές χώρες ή σε χώρες με καλές υγειονομικές συνθήκες τα πράγματα είναι πιο απλά. Μπορείς με μερικές έξυπνες κινήσεις να έρθεις σε επαφή με την τοπική κουζίνα, οικονομικά, όπως κάνουν οι ντόπιοι και όχι οι τουρίστες.

Μάθε ποια είναι τα παραδοσιακά φαγητά της περιοχής

Πριν ακόμα ξεκινήσει το ταξίδι, περιηγήσου στο ίντερνετ και μάθε περισσότερα για τα τοπικά πιάτα. Μην μείνεις μόνο στα εμβληματικά, όπως το σνίτσελ για την Αυστρία, τα wurst για τη Γερμανία ή τα ζυμαρικά για την Ιταλία. Τα συγκεκριμένα πιάτα μπορείς να τα βρεις και στα τουριστικά εστιατόρια. Ψάξε το λίγο παραπάνω και θα δεις πως κάθε χώρα διαθέτει ενδιαφέρουσα κουζίνα που μπορεί να σε καταπλήξει.

Ψάξε για παραδοσιακά, μη τουριστικά εστιατόρια

Αυτό είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και από το σπίτι σου, πριν το ταξίδι. Χρησιμοποιώντας μια από τις γνωστές ταξιδιωτικές πλατφόρμες μπορείς να ρυθμίσεις τι προτιμήσεις σου ώστε να σου προταθούν εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακό φαγητό, στο εύρος τιμών που θα ορίσεις και σε συγκεκριμένη περιοχή ή απόσταση από το κέντρο ή από όπου θα μένεις. Διάβασε το μενού, ενημερώσου για τις τιμές και συμβουλεύσου τις κριτικές άλλων πελατών. Αν πρόκειται να ταξιδέψεις σε περίοδο αιχμής, θα ήταν καλύτερα να κλείσεις ένα τραπέζι.

Αν ξεκινήσεις να ψάχνεις για εστιατόρια ενώ βρίσκεσαι ήδη στον προορισμό σου, εκτός από τα παραπάνω, θα έχεις και τη δυνατότητα να συμβουλευτείς τον ξενοδόχο σου, τον οδηγό σου ή τους ντόπιους.

Γενικά, να έχεις υπόψη ότι τα εστιατόρια που βρίσκονται μέσα στα ιστορικά κέντρα των πόλεων ή πολύ κοντά σε σημαντικά αξιοθέατα είναι κατά κανόνα αρκετά ακριβά και συνήθως δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο από τα τυπικά πιάτα.

Τί να επιλέξεις από το μενού;

Έχεις ήδη επιλέξει εστιατόριο και έρχεται η ώρα που πρέπει να διαλέξεις τί θα παραγγείλεις από το μενού. Στα μη τουριστικά εστιατόρια ο κατάλογος μπορεί να μην είναι μεταφρασμένος και κάποια αν όχι όλα τα φαγητά, να σου είναι λίγο πολύ άγνωστα. Πολύ πιθανό και το προσωπικό του σέρβις να μην μιλάει ξένες γλώσσες, οπότε η συνεννόηση θα είναι δύσκολη.

Κάτι που θα σε βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση είναι να κατεβάσεις στο κινητό σου μια από τις εφαρμογές που σου επιτρέπουν, περνώντας την κάμερα πάνω από τα γράμματα του μενού, να σου τα εμφανίζει στη οθόνη σου στα ελληνικά. Αν καταλάβεις το μενού μπορείς εύκολα, δείχνοντας, να παραγγείλεις αυτά που θέλεις. Για τις υπόλοιπες συνεννοήσεις, μια χαρά θα τα καταφέρεις και με το Google translate.

Δώσε μια ευκαιρία στο Street food

Στις χώρες του δυτικού κόσμου το street food έχει ανέβει κατακόρυφα στις προτιμήσεις των ντόπιων, καθώς είναι φθηνό και γρήγορο. Αντικατοπτρίζει πλήρως τον παλμό της κάθε πόλης και αξίζει να το δοκιμάσεις, ενώ θεωρείται ασφαλές καθώς οι κανονισμοί είναι πλέον πολύ αυστηροί.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε. Σου ευχόμαστε καλά ταξίδια γεμάτα έντονες γευστικές εμπειρίες !

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !