Ναμελάκα σοκολάτας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκάκι με γεύση απίθανη και ένα συνδυασμό γλυκού και αλμυρού. Η crispy καραμέλα, η κρέμα σοκολάτας και ο ανθός αλατιού της Μάνης δημιουργούν αρμονία υπέροχη.

Το απολαύσαμε σε ένα κάστρο του 1892, που έχει μεταμορφωθεί σε wine bar-restaurant.

Xρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψύξης 4 ώρες / Εύκολο

Ναμελάκα σοκολάτας

Από το περίφημο restaurant Matapan, Άλικα Μάνη

Υλικά για 4 άτομα

150 γρ κουβερτούρα 55%

150 γρ κουβερτούρα 70%

200 ml φρέσκο γάλα

10 γρ. γλυκόζη

400 γρ κρέμα γάλακτος, κρύα

4 γρ. ζελατινη

Για το φινίρισμα

Κακάο

crispy καραμέλα

ανθό αλατιού

Τρόπος παρασκευής


Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη γλυκόζη ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Μόλις ξεκινήσει να βράζει το σβήνουμε.

Τότε προσθέτουμε τη ζελατίνη και τις σοκολάτες ψιλοκομμένες.

Χτυπάμε στο μπλέντερ το μίγμα με το σύρμα στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε και την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Περνάμε το μείγμα από τη σίτα και το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.

Σερβίρουμε δημιουργώντας πυργάκια κρέμας ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε, πάνω σε βάση κακάου και τριμμένης σοκολάτας.

Φινίρουμε με crispy καραμέλα και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού Μάνης.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !