Mακαρονάδα Μανιάτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η πιο νόστιμη μακαρονάδα που γίνεται τόσο γρήγορα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ζυμαρικά που σας αρέσουν. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά και οι φίλοι σας θα ενθουσιαστούν.

Την καλύτερη τη δοκιμάσαμε που αλλού … στη Μάνη.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Mακαρονάδα Μανιάτα

Από το απίθανο restaurant Matapan, Άλικα Μάνης

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μακαρόνια ή λινγκουίνι

4 αυγά ολόκληρα+4 κρόκους

12 κ.σ παρμεζάνα, τριμμένη

12 κ.σ  πεκορίνο, τριμμένη

6 κ.σ πανσέτα καπνισμένη με μυρωδικά και ξύλο ελιάς, κομμένη σε κομμάτια

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

Τριμμένα τυριά

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τους κρόκους και τα τυριά πασπαλίζοντας με πιπέρι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε την πανσέτα μέχρι να πάρει χρώμα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα βγάζουμε με τη λαβίδα. Όπως είναι καυτά τα ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά μαζί με λίγο από το νερό που βράσαμε και τα κομμάτια της πανσέτας. Ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !