Mακαρονάδα Μανιάτα

Tips

Η πιο νόστιμη μακαρονάδα που γίνεται τόσο γρήγορα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ζυμαρικά που σας αρέσουν. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά και οι φίλοι σας θα ενθουσιαστούν.

Την καλύτερη τη δοκιμάσαμε που αλλού … στη Μάνη.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Mακαρονάδα Μανιάτα

Από το απίθανο restaurant Matapan, Άλικα Μάνης

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μακαρόνια ή λινγκουίνι

4 αυγά ολόκληρα+4 κρόκους

12 κ.σ παρμεζάνα, τριμμένη

12 κ.σ  πεκορίνο, τριμμένη

6 κ.σ πανσέτα καπνισμένη με μυρωδικά και ξύλο ελιάς, κομμένη σε κομμάτια

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

Τριμμένα τυριά

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τους κρόκους και τα τυριά πασπαλίζοντας με πιπέρι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε την πανσέτα μέχρι να πάρει χρώμα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα βγάζουμε με τη λαβίδα. Όπως είναι καυτά τα ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά μαζί με λίγο από το νερό που βράσαμε και τα κομμάτια της πανσέτας. Ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !