Πώς ετοιμάζω την ψαρόσουπα του μωρού;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Είναι πολύ πιθανόν, λίγο πριν το μωρό σου σβήσει το πρώτο του κεράκι, ο παιδίατρος να συστήσει την ένταξη του ψαριού στο διαιτολόγιο του.

Το ψάρι είναι μια εύπεπτη και θρεπτική τροφή που στα περισσότερα μωράκια αρέσει πολύ. Προτείνουμε να ξεκινήσεις με  φρέσκα μπακαλιαράκια ή με λαβράκι που έχουν λευκό και ελαφρύ ψαχνό, χωρίς την έντονη μυρωδιά του ψαριού.

Για να δούμε πώς θα φτιάξεις μια νόστιμη και θρεπτική ψαρόσουπα για το μωρό σου.

Αρχικά, πρέπει να πλύνεις και να καθαρίσεις το ψάρι. Έπειτα, σε μια κατσαρόλα τοποθετείς το ψάρι, ρίχνεις όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθεί και το βράζεις για 15 -20 λεπτά. Αποσύρεις το ψάρι από το νερό, το τοποθετείς σε ένα πιάτο και αφού κρυώσει ξεχωρίζεις το ψαχνό με πολλή προσοχή από τα κόκκαλα.

Το νερό που έχει μείνει στην κατσαρόλα το σουρώνεις ώστε να φύγουν τυχόν κομματάκια ψαριού ή κόκκαλα και το χρησιμοποιείς για να βράσεις τα λαχανικά. Μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσεις λίγο νερό ακόμα.

Κόβεις σε κύβους ένα καρότο, μία πατάτα και ψιλοκόβεις ένα κλωναράκι σέλινο. Τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αποσύρεις και αν θέλεις στο ζουμί βράζεις και λίγο ρύζι καρολίνα.

Σε ένα μπλέντερ τοποθετείς το μισό ψάρι με  τα μισά λαχανικά και λίγο ζουμάκι και τα πολτοποιείς.

Στο τέλος, προσθέτεις 1-2 κουταλάκια ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες λεμόνι. Ανακατεύεις και σερβίρεις.

Στην πορεία μπορείς να πειραματιστείς και με περισσότερα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, μπρόκολο, κολοκύθα κ.α.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !