Πώς ετοιμάζω την ψαρόσουπα του μωρού;

Tips

Είναι πολύ πιθανόν, λίγο πριν το μωρό σου σβήσει το πρώτο του κεράκι, ο παιδίατρος να συστήσει την ένταξη του ψαριού στο διαιτολόγιο του.

Το ψάρι είναι μια εύπεπτη και θρεπτική τροφή που στα περισσότερα μωράκια αρέσει πολύ. Προτείνουμε να ξεκινήσεις με  φρέσκα μπακαλιαράκια ή με λαβράκι που έχουν λευκό και ελαφρύ ψαχνό, χωρίς την έντονη μυρωδιά του ψαριού.

Για να δούμε πώς θα φτιάξεις μια νόστιμη και θρεπτική ψαρόσουπα για το μωρό σου.

Αρχικά, πρέπει να πλύνεις και να καθαρίσεις το ψάρι. Έπειτα, σε μια κατσαρόλα τοποθετείς το ψάρι, ρίχνεις όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθεί και το βράζεις για 15 -20 λεπτά. Αποσύρεις το ψάρι από το νερό, το τοποθετείς σε ένα πιάτο και αφού κρυώσει ξεχωρίζεις το ψαχνό με πολλή προσοχή από τα κόκκαλα.

Το νερό που έχει μείνει στην κατσαρόλα το σουρώνεις ώστε να φύγουν τυχόν κομματάκια ψαριού ή κόκκαλα και το χρησιμοποιείς για να βράσεις τα λαχανικά. Μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσεις λίγο νερό ακόμα.

Κόβεις σε κύβους ένα καρότο, μία πατάτα και ψιλοκόβεις ένα κλωναράκι σέλινο. Τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αποσύρεις και αν θέλεις στο ζουμί βράζεις και λίγο ρύζι καρολίνα.

Σε ένα μπλέντερ τοποθετείς το μισό ψάρι με  τα μισά λαχανικά και λίγο ζουμάκι και τα πολτοποιείς.

Στο τέλος, προσθέτεις 1-2 κουταλάκια ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες λεμόνι. Ανακατεύεις και σερβίρεις.

Στην πορεία μπορείς να πειραματιστείς και με περισσότερα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, μπρόκολο, κολοκύθα κ.α.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !