Πανεύκολο Cheesecake με μαρμελάδα σύκου

Tips

Στον Κτήμα του φίλου Βαγγέλη Γεροβασιλείου ξεναγηθήκαμε στον αμπελώνα, στο μουσείο με την απίθανη συλλογή με tire bouchon, είδαμε τα έργα σύγχρονης τέχνης που βρίσκονται παντού και κάναμε food pairing στο εστιατόριο του κτήματος.

Ο απέραντος αμπελώνας το δειλινό

Το 1981 ο Γεροβασιλείου όπως μας είπε «φυτεύει στο κτήμα τη Μαλαγουζιά, μια ποικιλία στα όρια της εξαφάνισης. Η γη ανταποδίδει με γενναιοδωρία. Από τότε εδώ καλλιεργούνται ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, με έμφαση στις ελληνικές. Η ολοκληρωμένη διαχείριση είναι ο τρόπος να λένε ευχαριστώ σε όσα με σεβασμό μας περιβάλλουν. Στόχος μας το κρασί, συνεργάτης μας η γη και κίνητρό μας η αγάπη».

Το cheesecake με σπιτική μαρμελάδα σύκου ήταν η καλύτερη επίγευση και πήραμε και τη συνταγή.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Χρόνος ψύξης 2 ώρες / Πολύ εύκολο

Πανεύκολο Cheesecake με μαρμελάδα σύκου

Από το Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανομή Θεσσαλονίκης

Υλικά για 4-6 άτομα

250 γρ. μπισκότα digestive

120 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα

700 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια

70 γρ. ζάχαρη άχνη

250 γρ. κρέμα γάλακτος δροσερή

1 βανιλίνη

Μαρμελάδα σύκο

Φρέσκα σύκα

Tρόπος παρασκευής

Πρώτα ετοιμάζουμε τη βάση.

Λιώνουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο.

Στρώνουμε το μείγμα σε κάθε ποτήρι ή σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. πιέζοντάς το πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δέσει η κρέμα και να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.

Με αυτή γεμίζουμε τα ποτήρια ή το τσέρκι πάνω από το μπισκότο.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η κρέμα και ρίχνουμε από πάνω μια ωραία μαρμελάδα σύκο.

Στο κέντρο βάζουμε ένα φρέσκο σύκο κομμένο.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να επιλέξουμε όποια γεύση μαρμελάδας ή γλυκό του κουταλιού θέλουμε ή ακόμα φρέσκα φρούτα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !