Μανιτάρια γεμιστά με τυριά

Tips

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ σε όλους. Γίνεται πολύ εύκολα και πάει με όλα κάθε στιγμή. Δένει αρμονικά με μπύρα ή κρασί. Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Πολύ εύκολο

Μανιτάρια γεμιστά με τυριά

Από την Αγγελική Πρινάρη, Αντιπρόεδρο του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, Ηράκλειο

Υλικά για 2 άτομα

4-5 μανιτάρια πορτομπέλο ή λευκά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

150 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια

80 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

1 κ.σ. σχινόπρασο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βουρτσάκι ή μια πολύ ελαφρά βρεγμένη πετσέτα.

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κοτσάνια και σοτάρουμε για 4- 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τα σοταρισμένα κοτσάνια, αλάτι, πιπέρι και λίγο σχοινόπρασο.

Γεμίζουμε με το μείγμα τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα επιλεκτικά.

Σε ταψάκι βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα μανιτάρια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20-25 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε ένα ακόμα διαφορετικό τουίστ στη γεύση μπορούμε να βάλουμε στη γέμιση και 50 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί σπασμένο με το πιρούνι.

Επίσης μπορούμε μέσα στη γέμιση να βάλουμε μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !