Πασχαλινά Κουλουράκια με άρωμα λεβάντας

Tips

Γιορτινά κουλουράκια, που γίνονται εύκολα με άρωμα και φίνα γεύση λεβάντας για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα. Αν δεν μας αρέσει το άρωμα λεβάντας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα αιθέριο έλαιο που μας αρέσει από βανίλια μέχρι λάιμ.

Για να είναι τα κουλουράκια ακόμα πιο ενδιαφέροντα παίζουμε με τα σχήματα … δεν χρειάζεται να είναι όλα ίδια

Η επιλογή δική σας…

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Εύκολα

Πασχαλινά Κουλουράκια με άρωμα λεβάντας

Από τον διακεκριμένο Σωτήρη Λασκαρίδη executive pastry chef, καθηγητή σχολής ζαχαροπλαστικής 

Υλικά για 30 κουλούρια

400 γρ. μαλακό αλεύρι ζαχαροπλαστικής, κοσκινισμένο

250 γρ. βούτυρο αγελαδινό με 82% λιπαρά

140 γρ. ζάχαρη άχνη

20 ml φρέσκο γάλα πλήρες

2 αυγά

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

50 ml ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

1 αυγό και γάλα πλήρες ανακατεμένα

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να “αφρατέψουν”.

Συνεχίζοντας προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο, τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο “να ξεκουραστεί ” για 30 λεπτά.

Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες και πλάθουμε φιτίλια ρολάροντάς τα πάνω στον πάγκο.

Δημιουργούμε με τη ζύμη διάφορα σχήματα αρκεί να έχουμε φαντασία.

Πλάθουμε σε κουλούρια, σε πλεξούδες, σαν σμυρναίικα, προσεγγίζοντας τα 3 φιτίλια και πιέζοντας στις άκρες.

Για μεγαλύτερη πρωτοτυπία φτιάχνουμε και με τη ζύμη πασχαλινά λουλουδάκια του ονείρου ή ακόμα και κυκνάκια έτσι για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, να πάμε ένα βήμα δημιουργικό πιο μπροστά.

Aπλώνουμε πάνω στο ταψί μια λαδόκολλα και με πινέλο “περνάμε” τα κουλούρια μας με το αυγό και το γάλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C  για 25 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !