Πώς αποστειρώνω τα ρούχα του μωρού;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το δέρμα των βρεφών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ερεθίζεται πολύ εύκολα. Για αυτό τον λόγο ό,τι έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα τους κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους πρέπει να είναι καθαρό.Τα ρουχαλάκια του μωρού έρχονται συνεχώς σε επαφή με το δερματάκι του και είναι σημαντικό να είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι, ώστε να είναι υποαλλεργικά και να αντέχουν στη διαδικασία της αποστείρωσης.

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείς να περιποιηθείς τα ρουχαλάκια του μωρού σου ώστε να εξοντωθούν οι μικροοργανισμοί που μπορεί να του προκαλέσουν ερεθισμούς.

  • Επίλεξε κάποιο ειδικό απορρυπαντικό για τη φροντίδα των βρεφικών ρούχων.
  • Τοποθέτησε σε κάθε πλύση στο πλυντήριο τα ρουχαλάκια του μωρού μόνα τους.
  • Ρύθμισε το πλυντήριο στο πρόγραμμα φροντίδας βρεφικών ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα τουλάχιστον 50 βαθμών Κελσίου.
  • Εκμεταλλεύσου τη λειτουργία ατμού του πλυντηρίου σου ή του στεγνωτηρίου (αν τη διαθέτουν οι συσκευές σου).
  • Αν διαθέτεις στεγνωτήριο προτίμησέ το, καθώς κατά τη λειτουργία του παράγεται ατμός ικανός να εξοντώσει μεγάλο μέρος των παθογόνων μικροοργανισμών και των αλλεργιογόνων.
  • Αν απλώνεις τα ρούχα, προτίμησε το καλοκαίρι να τα απλώνεις στον ήλιο ώστε να στεγνώνουν γρήγορα και τον χειμώνα μέσα στο σπίτι. Για να στεγνώνουν πιο γρήγορα μπορείς αν διαθέτεις να αξιοποιήσεις τον αφυγραντήρα.
  • Αν έχεις στεγνώσει τα ρούχα στο στεγνωτήριο ή έχεις χρησιμοποιήσει ατμό δεν χρειάζεται σιδέρωμα. Διαφορετικά, πέρασε τα ρούχα με σίδερο ή «πάτησέ τα» τα στην πρέσσα.
  • Φύλαξε τα ρούχα σε ένα καθαρό συρτάρι ή ντουλάπι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !